3 neodoljive talijanske destinacije koje trebate posjetiti ukoliko želite izbjeći gužvu - BONJOUR.ba - bh.lifestyle maga...

3 neodoljive talijanske destinacije koje trebate posjetiti ukoliko želite izbjeći gužvu

PUTOVANJA
6.8.2018.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vožnja na Vespi, tečaj o pripremi domaće tjestenine, uživanje u pizzi, ispijanje Aperola uz najljepše zalaske sunca, kolorintne zgrade, bogata arhitektura… Italija uistinu nudi sve što nam je potrebno za bezbrižan godišnji odmor. No, ono što svakako trebate očekivati u ljetnom periodu jeste nebrojeno puno turista koji baš kao i vi žele upoznati čari uskih venecijanskih ulica, saznati sve o Julijinom balkonu u Veroni, uživati na plažama u Positanu ili upoznati svaku uvalu duž jezera Como. Gužva, galama i selfie štapovi koji vas okružuju mogu narušiti vaš koncept opuštenog odmora. Zbog toga smo pronašli par neodoljivih, no, još uvijek nerazvikanih destinacija u Italiji koje će biti sjajna alternativa njenim popularnim turističkim destinacijama. Riječ je o preporukama Mattea Della Grazia, vlasnika kompanije Discover your Italy, koji je kao stručni lokalac i strastveni putnik za portal My Domaine izdvojio par cool mjesta u Italiji vrijednih vaše pažnje.


#Otok Ischia kao sjajna alternativa otoku Capri
Ovaj otok vulkanskog podrijetla nazivaju talijanskim biserom koji će vašu pozornost privući idiličnim plažama, termalnim parkovima, vrtovima, dvorcem te mediteranskim duhom koji vlada na ulicama grada.

Ischia

# Santa Margherita Ligure kao sjajna alternativa Cinque Terre
Talijanska rivijera prepoznatljiva je po prekrasnim naseljima koji su se upisali na listu popularnih destinacija zahvaljujući živopisnim i vibrantnim gradovima, kristalno čistom mediteranskom moru i prekrasnim plažama, a Santa Margherita Ligure ima sve to. Svakako ovdje isprobajte i Foccacia col Formaggio, deliciju zbog koje ćete se dodatno zaljubiti u talijansku kuhinju. I neodoljivi limončelo.

Santa Margherita Ligure


#Treviso kao sjajna alternativa Veneciji
Jednako idiličan i romantičan, Treviso je gradić čiji je povijesni centar prepun renesansnih trgova, palača, crkvi s bogatim freskama, botaničkim vrtovima, prekrasnim fontanama… Osim toga, u blizini Trevisa nalaze se i brojne plantaže grožda na kojima se proizvodi popularni Prosecco. A tko bi tome odolio?
 

treviso

 

PUTOVANJA , 6.8.2018.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno