3 navike koje će instant povećati vašu produktivnost - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 navike koje će instant povećati vašu produktivnost

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
8.2.2016.

Produktivnost je stvar pametnijeg rada, ne nužno i težeg, te pravilne raspodjele vremena, napisala je jednom prilikom Rachel Gillent. I dok mnogi od nas žele obaviti što više obveza u što manjem vremenskom periodu, ponekad su naše loše navike prva prepreka ka uspjehu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promatrajući preporuke i savjete brojnih poslovnih stručnjaka, otkrili smo par navika koje će vam pomoći da vaš dan na poslu ne završi bezciljnim istraživanjem na internetu, prečestim pregledavanjem emaila ili sastancima za koje se ni ne stižete pripremiti.

#Napravite listu obveza
Najbolji način da svoj fokus zadržite na radu i planiranim ciljevima jeste da napravite listu obveza. Lista će vam pomoći da dobijete i vizualnu sliku vašeg posla za dan, tjedan, mjesec. Pokušajte si i dati vremenski okvir za svaku od njih. Također, pazite na obveze koje si zadajete za početak tjedna, odnosno za kraj tjedna. Teže obveze uvijek rješavajte ujutro, a lakše navečer. Važnije sastanke uvijek dogovorite za ponedjeljak.

produktivnost

#Posložite prioritete
Nakon što ste složili svoju listu, vrijeme je za strategiju. Pogledajte svoje sastanke za ovaj tjedan i razmislite – može li neki od njih trajati kraće, hoće li biti produktivniji ukoliko pozovete i vaše suradnike ili bi možda vaš sastanak bio uspješniji ako biste istovremeno pozvali i treće klijente? Mudro podijelite svoje vrijeme i bacite se na rješavanje onih obveza čije odgađanje šteti vašem poslu. Pazite da se svaki dan dva sata rješavate najvažnije obveza bez ikakvih ometanja.

#Napravite pauzu
Vježba, šetnja, svježi zrak - pronađite način kako da 20 minuta vašeg vremena posvetite opuštanju. Time će i izvršavanje vaših zadataka teći puno brže kad se ponovno vratite u svoju radnu stolicu.

produktivnost2
Foto: domaine.com

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno