3 DIY prirodne maske za lice uz koje želimo provesti vikend - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 DIY prirodne maske za lice uz koje želimo provesti vikend

Tekst:

Bonjour.ba

MAKEUP
30.7.2017.

Ako tjedan započinjemo velikom šalicom crne kave i croissantom, nedjelju želimo započeti opuštajućom maskom za lice i neodoljivim palačinkama. Cvrčci nam uopće ne smetaju, upravo suprotno, savršeno su se uklopili sa latino ritmovima koji dolaze iz našeg dnevnog boravka, dok mi plešemo u kuhinji i cijedimo limun te vadimo grčki jogurt na stol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neko pripremanje ukusnih i relaksirajućih maski za lice je u zraku stoga palimo mikser, pripremamo štapić za apliciranje i nastavljamo sa rezanjem avokada. Još kad bismo imali recepte koji će nas savjetovati o savršenim omjerima ovih namirnica... Samo trenutak, sve se nalazi u nastavku. Uživajte uz ova tri veoma jednostavna i jednako toliko ukusna recepta za mirna poslijepodneva rezervirana samo za vaš spa tretman.

#1

Sastojci:

- 1 čajna žlica soka od limuna

- 1 čajna žlica meda

- 1 čajna žlica neobranog mlijeka

- 1 čajna žlica kakaa

- 2-3 čajne žlice grčkog jogurta

- četvrtina/polovina banane

 

maske diy modamo3

Napomena: Ukoliko je vaša koža suha, nemojte staviti limun i zamijenite ga sa jednakom količinom meda, a ukoliko je masna, izbacite med i dodajte jednaku količinu limuna. Nakon miksanja u blenderu maska bi trebala biti dovoljno čvrsta da ne klizi s vašeg lica. Držite ju 20-30 minuta i uživajte.

#2

- 1 čajna žlica muškatnog oraščića

- 1 čajna žlica cimeta

- 2 čajne žlice meda

Pomiješajte sastojke ovim redom i držite svoju masku 20tak minuta. Dajemo vam izazov da ju ne pojedete jer će mirisati divno.

#3

- trećina/polovina šalice grčkog jogurta

- 2 čajne žlice meda

- 1 avokado

- 1 čajna žlica svježe iscijeđenog soka od limuna

maske diy modamo5

Pomiješajte sastojke, nemojte štedjeti sa slojevima pri nanošenju na lice i opustite svoje lice na 15 minuta te masku isperite sa mlakom vodom.

Foto: pinterest.com 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno