3 sočna sendviča kao ukusna poslijepodnevna užina ili večera
Tekst:Marija Perić
GOURMETVaša gastro avantura tijekom #OstaniKući inicijative dobiva maleni zaplet kroz ove ukusne recepte nakon kojih ćete dodatno obogatiti listu namirnica uz koje pripremate sendviče.
Da upravo sendviči mogu biti spoj naizgled nespojivih okusa i aroma koje zajednički kreiraju jako ukusno jelo, dokazuju i sljedeća 3 recepta za čiju vam realizaciju nije potrebno puno vremena, a voljet će ih i vaši ukućani.
Pored toga, zabavni su za pripremu, cijelu kuhinju će ispuniti neodoljivim mirisima i postati će vaša najdraža SOS užina kada niste sigurni što spremiti na brzinu tijekom dana.
Za ukusne recepte, prelistajte dalje.
SENDVIČ S JAJIMA, PESTOM I RIKOLOM
Foto: themodernproper.com
SASTOJCI:
- 8 malih kriški kruha
- ¼ šalice majoneze
- ½ šalice pesto umaka
- 200 g pečene slanine
- 2 šalice rikole
- 1 velika rajčica
- 4 jaja
PRIPREMA:
Premažite kruh s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici dok ne dobije zlatno smeđu boju, dok ne postane hrskav. Na meku stranu jedne kriške kruha zatim namažite 1 žlicu majoneze.
Na drugu krišku kruha rasporedite 2 žlice pesto umaka. Stavite na jednu stranu kruha slaninu, rikolu i rajčicu. Ispecite jaja, a zatim na svaki sendvič stavite po jedno jaje i uživajte.
OBITELJSKI SENDVIČ SA PRŠUTOM, SIROM, PAPRIKOM I RIKOLOM
Foto: halfbakedharvest.com
SASTOJCI:
- 1/3 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/4 šalice octa
- kora i sok od 1 limuna
- 2 češnja češnjaka, mljevenog ili naribanog
- 1 žličica origana
- 1/2 šalice maslina, bez koštica
- 1 prstohvat crnog papra
- 1 pogača, prepolovljena po dužini
- 1/4 šalice bosiljka
- 6 tankih kriški pršuta
- 6-12 tankih kriški feferona (po želji)
- 6 kriški tvrdog sira
- 200 g svježeg sira mozzarelle, narezanog
- 1 crvena ili narančasta paprika, pečena i narezana
- 1 šalica rikole
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 200 °C stupnjeva.
Da biste napravili marinadu u staklenki ili maloj zdjeli umutite maslinovo ulje, ocat, limunovu koricu, limunov sok, češnjak i origano, dok se ne sjedine. Dodajte masline i prstohvat papra.
Na lim za pečenje položite donji komad rezanog ciabatta kruha okrenut prema gore. Preko kruha rasporedite marinadu. Na vrh stavite bosiljak, pršut i feferone ukoliko ih koristite.
Dodajte tvrdi sir i mozzarellu. Prebacite u pećnicu i pecite 10 minuta, dok se sir ne počne topiti. Izvadite iz pećnice i dodajte rikolu, paprike i gornju polovicu kruha. Nježno prekrijte sendvič folijom i vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi. Skinite foliju i pecite dodatnih 5-10 minuta, dok kruh ne dobije koricu.
Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 3-4 minute. Nasjeckajte na 4 veća ili 8 manjih sendviča. Poslužite i uživajte!
SENDVIČ SA MOZZARELLOM, PESTOM I RAJČICAMA
Foto: simply-delicious-food.com
SASTOJCI:
- mali kruh ili pogača
- 1 šalica naribanog sira po izboru
- 2 rajčice narezane na kockice
- 1 pakiranje mozzarelle
- 2 žlice pesto umaka
PRIPREMA:
Prethodno zagrijte pećnicu.
Kruh podijelite na pola i premažite maslinovim uljem i pecite u pećnici do zlatno smeđe boje.
Pesto rasporedite na donju polovicu kruha, a na vrhu pospite naribani sir i rajčice, a zatim kruh ponovo stavite u pećnicu dok se sir ne otopi. Izvadite iz pećnice, a zatim posložite mozzarellu po vrhu, dodajte listove bosiljka (po želji) i još malo pesta. Preklopite gornjom polovicom kruha, narežite i poslužite.
Za mnoštvo ukusnih recepata i slastica posjetite simply-delicious-food.com, halfbakedharvest.com i themodernproper.com.
***
Naslovna fotografija: unsplash.com
Tekst: Marija Perić