#28thSFF: Donosimo dio atmosfere koja je vladala na koktelu dobrodošlice 1. večeri Festivala - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

#28thSFF: Donosimo dio atmosfere koja je vladala na koktelu dobrodošlice 1. večeri Festivala

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
13.8.2022.

Sarajevo Film Festival svake godine kreira jedinstvenu priliku da glavni grad BiH postane mjesto na kojem se kreiraju uspomene i slave film, kreativnost i moda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U ovo doba godine uživamo u užurbanom gradu u kojem se osjeti festivalska energija o kojoj iznova pričaju oni koji su doživjeli Sarajevo tijekom Festivala. Sinoć je SFF službeno započeo na nekoliko različitih sarajevskih lokacija uz premijeru filma Trougao tuge švedskog redatelja Ruben Östlunda. Upravo je Rubenu, ali i redatelju Sergeiju Loznitsi jučer uručeno Počasno srce Sarajeva.

Prije same projekcije filma, glumačka imena i osobe sa regionalne kulturne scene uživali su u koktelu dobrodošlice ispred Narodnog pozorišta.

 Bila je to prilika za filmoljupce i ljude iz svijeta filma da se okupe na jednoj adresi i razgovaraju o ovogodišnjem programu Festivala te se upoznaju detaljnije sa domaćom, kao i svjetskom kinematografijom. Vikend u znaku Sarajevo Film Festivala nije mogao ljepše započeti nego uz razgovor sa dragim ljudima na festivalskom trgu.

 


 

Dakako, koktel dobrodošlice bio je odličan uvod i u prvu večer na crvenom tepihu, a dok pripremamo Bonjour red carpet report, kroz fotografije u nastavku otkrijte dio atmosfere koja je vladala tijekom 1. festivalske večeri.


***
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno