TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 16.8.2017.
Sinoć je u Narodnom pozorištu održana svjetska premijera filma 'Meda ili ne tako sjajna strana stvari', film rumunjskog redatelja Emnauela Parvua, koji se natječe za nagradu 'Srce Sarajeva'.
Filmska ekipa filma 'Meda ili ne tako sjajna strana stvari'
Bilo je uistinu sjajno vidjeti i članove Dječjeg programa na crvenom tepihu SFF-a.
Jedan od gostiju crvenog tepiha bio je i Michael Franco. Naime, u okviru Open Air programa održana je projekcija njegovog filma, "Avrilina kćerka“, koji je na ovogodišnjem Cannes Film Festivalu dobio i specijalnu nagradu žirija. Michael je ove godine također predsjednik žirija Takmičarskog programa.
Michael Franco
Zoran Galić i Katalin Vajda, članovi žirija 23.SFF-a
Predstavnici Doha Film Institute također su bili gosti 5.večeri Sarajevo Film Festivala. Doha institut za film (DFI) je nezavisna i neprofitna kulturna institucija osnovana 2010. Institut pomaže razvoju lokalne filmske zajednice unapređenjem stručnog znanja, njegovanjem ljubavi prema filmu i doprinosom razvoju samoodrživih kreativnih industrija u Kataru.
Odjevena u dugu plavu haljinu sa izrezom, koja je u gornjem djelu ručno ukrašena sitnim plavim cvjetnim aplikacijama, ljupka i uvijek nasmiješena voditeljica Maja Čengić Miralem je dočekala sve goste crvenog tepiha. Jednako elegantno i uglađeno je izgledao i njen kolega, Dejan Kukrić u sivom odijelu sa suptilnim uzorkom na sebi, koje je upotpunio mašnom u identičnoj nijansi.
Marija Hudolin, autorica popularnog bloga o majčinstvu, motherhund.com je birala nešto moderniju i drugačiju verziju vječnog ženskog odjela kojeg potpisuje brand Mateyaneira. Uz dugi crni blejzer i crne hlače kombinirala je tamni ruž te sve popularniju frizuru za crveni tepih - zalizanu kosu s mokrim efektom, što je dodatno naglasilo njeno all black izdanje.
Na crvenom tepihu SFF-a, pridružila joj se i urednica BHRT televizije i autorica filmske emisije Veliki ekran, Ines Mrenica, koja je birala jednostavnu dugu crvenu haljinu ukrašenu volanom i decentan nakit.
***
MODAMO.info & Bvlgari te svaki dan za vrijeme SFF-a daruju jednim luksuznim BVLGARI parfemom!
U proljeće 2017.godine, Bvlgari predstavlja novu kolekciju – Splendida: putovanje u srce tri najpoznatija cvijeta u istoriji parfema. Suština umjetnosti koja spaja drago kamenje i parfeme, Splendida otkriva najdragocjenije aspekte irisa, ruže i jasmina. Tri mirisa koja predstavljaju novi Bvlgari ideal, a interpretacija su master parfumera Sophie Labbé: Iris d’Or, Rose Rose i Jasmin Noir. U potrazi za apsolutnim, za senzualnošću i spokojem, misteriozna i sofisticirana aura, blaga i nepredvidiva, žena Splendida Iris d'Or korača svijetom kraljevskim mamcem, slobodna da izrazi svoje najdublje emocije. Budi apsolutnu divu u sebi. Zavodnička krhkost i intenzivna privlačnost, ona radi sve što drugi ne rade. U neponovljivom tragu zlatne tečnosti, Splendida Iris d'or je njen sastavni dio, a njeni koraci ostavljaju dubok trag elegancije i diskrecije.
Kako do nagrade?
Klik na ovu fotografiju na našem službenom Instagram profilu i otkrijte nam koje je godine predstavljen ovaj sjajan Bvlgari parfem!
Igramo se danas, 16.6.2017. do 18:00h, kada će Random.org slučajnim odabirom odabrati dobitnika, koji je točno odgovorio na nagradno pitanje! Sretno!
Foto: Marko Jovančić za MODAMO.info
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!