TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 17.8.2016.
Kišne kapi koje su povremeno padale, nisu sinoć umanjile festivalsku atmosferu koja je vladala ulicama Sarajeva. Na crvenom tepihu festivala ispred Narodnog pozorišta prošetao se glumac Dave Johns, koji je predstavio posljednji film Kena Loacha, Ja, Daniel Blake koji je bio prikazan u okviru programa Open Air. Film je nagrađen Zlatnom palmom, a priča o životu ostarjelog stolara kojem je po prvi p
Dave Johns
Fernand Melgar, Tina Fisher, Rada Šešić i Alexander Nanau
Crvenim tepihom prošetala se i glumačka ekipa filma Album. Na crvenom tepihu, pridružila im se i Elma Tataragić, selektorica natjecateljskog programa SFF-a. Elma je za jučerašnje pojavljivanje na crvenom tepihu birala haljinu Kaftan studija, sastavljenu od pastelno plave volumenizirane suknje i košulje sa ovratnikom na kojoj su izvezene bijele cvjetne aplikacije, čime je cijeloj kreaciji dana dodatna doza ženstvenosti i romantičnosti.
Murat Kilic, Sebnem Bozoklu, Mehmet Can Mertoglu, Yoel Meranda, Yunus Emre Yurtseven, Meral Efe Yurtseven i Elma Tataragić
Elma Tataragić
Voditeljica programa na crvenom tepihu, Maja Čengić je za 5.dan Festivala birala dugu crnu toaletu sa izrezom sprijeda. Haljini je dat moderan izgled prorezom i volumeniziranim ukrasima na ramenima. Podignuta kosa, sandale s remenjem i decentna ogrlica, zaokružili su njeno izdanje. Dejan je također bio vjeran klasici te je uz tamno odijelo birao crvenu kravatu i crne cipele.
Otkrijte nam omiljeno izdanje sa crvenog tepiha 5.večeri Sarajevo Film Festivala i osvojite senzualan Aqva Divina by Bvlgari parfem!
Aqva Divina je prvi ženski miris Bvlgari kolekcije Aqva, koja je do sada uključivala samo muška izdanja. Bvlgari Aqva Divina izlazi u februaru 2015. godine, inspirisana Botičelijevom slikom „Rođenje Venere“. Miris je najavljen kao veoma vedar i senzualan. Cvjetno – vodena kompozicija koju potpisuje parfimer Alberto Morillas otvara se aromama koje podsjećaju na slano more; tu su akordi bergamota, kristala soli i crvenog đumbira. Magnolija i dunja tvore srce parfema, koje slijedi baza pčelinjeg voska, dragocjenog drveća i ambera. Lice parfema je manekenka Magdalena Frackowiak. Miris je dostupan kao 25, 40 i 60 ml Eau de Toilette.
Kako do nagrade?
Kako biste osjetili dašak glamura i festivalske atmosfere koja će sljedećih dana vladati u Sarajevu, za vas smo kreirali zanimljivu nagradnu igru. Kroz narednih tjedan dana, svaki dan ćemo vas darivati jednim luksuznim Bvlgari parfemom. Kako biste sudjelovali u nagradnoj igri, potrebno je da ispod fotografije ovog parfema na našoj službenoj Facebook stranici u komentaru izdvojite vaše favorite sa 5.večeri Sarajevo Film Festivala te tagirate prijateljicu za koju smatrate da bi joj sjajno pristajao upravo taj glamurozni look. Nagradna igra traje do 17.8.2016. u 18:00h. Pobjednika ćemo objaviti na našoj službenoj Facebook stranici. Nagradna igra vrijedi samo za čitatelje u Bosni i Hercegovini.
Foto: Marko Jovančić
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!