20 prijedloga kako kreirati zid sa slikama u dnevnom boravku

INTERIJERI
6.2.2019.
Kako biste dali dodatnu živost zidovima i unijeli dinamiku u prostor, dovoljno je da uzmete čekić i čavle u ruke i kreirate malu galeriju na vašem zidu. Na zid možete dodati omiljene foto uspomene, zanimljive ilustracije, umjetničke slike ili miks svega navedenog, ako ste neodlučni.

Omiljeni je ovo trik brojnih dama uz koji na pristupačan i kreativan način kreiraju kutak koji će iznova mamiti osmijeh na lice. Kako odabrati slike, okvir i broj fotografija za zid?
Odgovor se krije u veličini zida, stilu uređenja koji vlada u prostoru i vašem karakteru.
Pri odabiru fotografija koje ćete dodati na zid pazite da iste imaju određenu poveznicu – previše različitih stilova djelovat će nepovezano. Ako je vaš stan uređen u minimalističkom stilu – birajte obiteljske fotografije u crno bijeloj boji i ilustracije, dok će se u moderno uređen stan odlično uklopiti zlatni okviri i fotografije s pregršt boja na sebi.

Neka se određene boje koje ste odabrali ponavljaju kroz fotografije na zidu i tako stvaraju poveznicu. Kada su u pitanju okviri, igrajte se njihovim veličinama. Crni okvir naglasak stavlja na sadržaj slike, dok okvir u boji krade poglede. Na zid ih možete postaviti na različite načine, no, ako tvore linije, niz fotografija će djelovati uglađenije. Prije nego postavite slike na zid, svakako isprobajte redoslijed i red slika, kako biste bili sigurni da ste pronašli optimalno rješenje. A nedoumice oko odabira motiva i uređenja zida, riješit će sjajne fotografije interijera u kojima upravo zid sa slikama instant krade simpatije.

PreviousNextFoto: pinterest.com

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: