Azra Dedić i Kristina Šešija su kroz kratki video otkrile što je ključ njihove ljepote - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Azra Dedić i Kristina Šešija su kroz kratki video otkrile što je ključ njihove ljepote

Tekst:

ZDRAVLJE I NJEGA
19.5.2020.

Kristina Šešlija, voditeljica terenskog ureda jedne međunarodne organizacije u Bosni i Hercegovini i Azra Dedić, europska prvakinja u ID judou, inspirativne su dame iz Bosne i Hercegovine koje iza sebe imaju brojne uspjehe i snažnu karizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se naizgled čini da ove dvije dame vode različite stilove života, u video pričama koje je priredio Medis International za brend Merz Spezial, otkrile su kako su im njihova zanimljiva životna iskustva donijela formule njihove ljepote i snage, koje su zapravo objema potpuno jedinstvene. 

Dok je osoba mlada, ta su putovanja usmjerena da tragaju za ljepotom, a onda svakim korakom naučimo da je ljepota u onome što uradimo sa svojim životom da budemo sretni, u onome u čemu pronađemo ljubav. Jer samo osoba koja je u ljubavi, blista, je li tako?” - komentirala je Kristina Šešlija

Kristinin život je iznimno dinamičan, veliki dio vremena se vozi u autu jer radi 400 km od kuće, a njen naizgled neobičan porodični život krase suprug Branimir i dvije kćerke koje žive na dva kraja svijeta, igraju fudbal i studiraju. 
Kristina vozi motor, skija i uživa raditi s mladima, kroz razne društveno korisne projekte i fudbal. Donedavno je bila direktorica UEFA Lige prvaka za žene u BiH. Unatoč brojnim obavezama, porodičnim i privatnim, opterećenjima i odgovornostima, kroz ljubav koju je pronašla u poslu i hobijima osjeća se ispunjeno i tu leži njena tajna ljepote. 
Svoju ljepotu doživljavam upravo kroz sreću i taj osmijeh koji mi daju male i velike stvari od kojih sam satkala svoj život. Tu su i izazovi i odgovornosti koje nosi moj posao - radeći s mladim ljudima, s izbjeglicama, čini me da se osjećam dobro i snažno. Tu su svakako i proizvodi za njegu kojima sam vjerna i koji su osnova moje dnevne rutine, Merz Spezial Collagen Cream Mousse i Merz Spezial vitamini u vidu tableta koje uzimam svaki dan. 

Važno mi je da nemam nikakve masne i opterećujuće proizvode na licu, a ovo je krema koja mi upravo daje sve što je potrebno od njege za moje lice bez viška masnoće. Divna je podloga za šminku koja je također dio moje svakodnevne rutine. 
Kremu nanosim i uvečer nakon umivanja i detaljnijeg čišćenja lica, daje mi elastičnost i glatko lice, kao moj saveznik protiv bora.
” – nadodala je Kristina.

Na isto pitanje o tome šta je čini lijepom, Azra Dedić je podijelila tajnu koja se krije u osjećaju zadovoljstva. Azra je do toga došla napornim radom i trudom, što su pokazali i njeni međunarodni sportski uspjesi.  

Zadovoljna sam. Shvatila sam da mi sve više osoba komplimentira od kako vjerojatno isijavam tim osjećajem zadovoljstva. Važno mi je da izgledam njegovano. S obzirom na to da treniram svakodnevno, od proizvoda koje biram za svoju kožu zahtijevam hidrataciju bez opterećujuće masnoće koja ostaje na koži. Pjenušava krema Merz Spezial Hyaluron Cream Mousse je sve što mi je potrebno za njegu kao sportistkinji. Ostavlja moje lice potpuno svilenkastim i nježnim i osnovna je stvar u mom neseseru.
I pored sporta svakodnevno idem na posao, volim da se našminkam, da održavam zdravom i njegovanom svoju crvenu kosu. Pijem Merz Spezial vitamine kao dodatke prehrani koji mi u tome pomažu.
”  - prokomentirala je Azra.

Tajna ove dvije uspješne žene koju su putem pomenutih video priča podijelile s drugima jeste da osjećaj samopouzdanja i ljepote koji je vidljiv okolini te kojim sijamo, nije u onome gdje ulažemo napor da budemo ono što nismo, već u tome da njegujemo i volimo ono što jesmo te onda kada uradimo za sebe nešto dobro, kao što je odabir svega što radimo, pa i proizvoda za njegu koji igraju važnu ulogu u tom kontekstu. 
Kristinina i Azrina priča o ljepoti jedinstvena je i po tome što su obje za saveznike svoje ljepote odabrale Merz Spezial proizvode. 

Povezani članci

Najpopularniji članci