Održan je 17. Sarajevo Wine Weekend i donosimo vam dio sjajne atmosfere - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Održan je 17. Sarajevo Wine Weekend i donosimo vam dio sjajne atmosfere

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
26.10.2023.

Vikend iza nas obilježio je događaj koji se može opisati kao mjesto gdje se susreću ljubitelji vina i gastronomije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U četvrtak, 19.10.2023. godine održana je press konferencija za medije u prostorijama Bosanskog Kulturnog Centra (BKC) u 13:00h.
Tim Fina Vina nije krio uzbuđenje, a na o ovogodišnjem konceptu festivala Amir Beširević, direktor kompanije Fina Vina nam je kazao:
“U sedamnaest godina postojanja i organiziranja velikih festivala, ali kroz mnoga druga dešavanja koja organiziramo, konačno i potpuno jasno možemo reći da imamo fantastičnu i veoma zahtjevnu publiku koja odlično poznaje vinsku scenu.”

Ove godine je uveden i vinski vodič koji je sadržao smjernice i dodatne informacije za posjetioce kao svojevrsna mapa kroz festival i izlagače, ističući posebne edicije vina, raritetne boce ili vina u velikim bocama, tako zvanim magnum i double magnum bocama s naznakom i preporukom za gastro izlagače.

Na press konferenciji za medije su govorili i ambasador Republike Slovenije Nj.E. Damijan Sedar, direktor sektora za marketing CRM I kontakt centar NLB Banka d.o.o. Berina Belkić Tepić, direktor BKC-a Jasmin Duraković, a predvodio ju je moderator Enis Hadžimujić.
Nakon uspješno održane press konferencije, slijedilo je koktel druženje u rezidenciji Ambasadora Republike Slovenije, Nj.E. Damijan Sedara.
Pila su se ponajbolja vina vinarija Ščurek, Benvenuti, Zanut i Marjan Simčič.

 20.10.2023.godine otvorena su vrata za sve ljubitelje vina, koji je održan u Bosanskom Kulturnom Centru, BKC-u.
Svi posjetioci su imali priliku razgovarati s vinarima iz vrhunskih vinarija i poslušati njihove priče o nastanku njihovih kreacija i vina čije ćemo okuse dugo pamtiti. Događaj koji definitivno spaja tradiciju, kulturu i luksuzno uživanje u vinu i hrani, pruža posjetiocima nezaboravno iskustvo. 
Posjetioci su također uživali i u gourmet delicijama, poput Zigante, Mate Oil, Crvena jabuka gastro market Marijin Dvor, Coloseum Club, Meggle i ostali.
Organizatori, kompanija Fina Vina d.o.o. mogu se pohvaliti da je na 17. rođendanu njihovog projekta prisustvovalo više od 1500 gostiju.
“Velika nam je čast bila ugostiti vinarije iz svih krajeva u naš grad i pružiti posjetiocima i gostima nezaboravnu noć.” 
Nakon završene oficijelne satnice druženje i slavlje nastavilo se u Coloseum Clubu, gdje su prisutni uživali uz ritmove Niksona uz saksofon, a kasnije uz Amela Čurića&bend, koji je osvojio publiku svojim vokalnim sposobnostima i nevjerovatnom energijom.
Djelić atmosfere donosimo kroz fotografije u nastavku.

 * * *
Foto: PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno