TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 27.2.2017.
Od baršuna do šljokica, crvene do crne nijanse, sinoćnja dodjela Oscara donijela je dosta različitosti na crveni tepih. Haljina Emme Stone nas je vratila u doba Velikog Gatsbya, Brie Larson u Oscar de la Renta haljini je izgledala jako elegantno i moderno, Alicia Vikander i Dakota Johnson su ostale vjerne Louis Vuitton i Gucci brandu u čijim smo ih toaletama i naviknuli gledati, dok je pravo osv
Tko je ukrao našu pozornost na sinoćnjoj dodjeli ove prestižne filmske nagrade i tko zaslužuje modnog kipića za svoj odabir, saznajte u nastavku.
#Emma Stone u Givenchy Haute Couture haljini
Emma je donijela dašak zlatnog doba Hollywooda na crveni tepih. Raskošna i upotpunjena resama, ova kreacija se odlično složila s glumičinim beauty odabirom.
#Nicole Kidman u Armani Prive haljini
Uz ubojiti crveni ruž, Nicole je birala nude toaletu jednostavnog kroja s zanimljivim ukrasima na sebi.
#Alicia Vikander u Louis Vuitton haljini
Ljubav između LV branda i Alicie traje već jako dugo, a sjajnoj joj pristaje i ova romantična čipkasta haljina.
#Dakota Johnson u Gucci haljini
Haljina dugih rukava u 50 nijansi zlata odlično je pristajala glumici. Mašna na području struka i vintage Tiffany ogrlica dali su joj dodatni glamurozni prizvuk.
#Ruth Negga u Valentino haljini
Duga romantična crvena haljina sa ovratnikom od čipke započela je sinoćnji crveni tepih sa stilom. Neodoljivo romantičnu i lijepu toaletu, Ruth je upotpunila i plavom ACLU mašnom.
#Taraji P.Henson u Alberta Fereeti haljini
U haljini od baršuna s visokim izrezom, podsjetila nas je na Angelinu Jolie i njenu crnu Atelier Versace haljinu.
#Sofia Boutella u Chanel haljini
Šljokice i perje – naravno da će ova haljina instant privući pozornost na crvenom tepihu.
#Kristen Dunst u Dior haljini
Kako crnoj toaleti dati moderan prizvuk? Uz asimetričnu svilenu suknju dodajte top otvorenih ramena i sve upotpunite s dugim šlepom.
#Naomi Harris u Calvin Klein haljini
Bijela šljokičasta haljina sa šlepom zbog koje jedva čekamo vidjeti još par kreacija Rafa Simonsa na crvenom tepihu.
#Brie Larson u Oscar de la Renta haljini
Haljina koja pokazuje kako izgleda dizajn u kojem se spajaju tradicija ( baršun i srcoliki izrez) i moderan dizajn (volani + visoki izrez).
#Viola Davis u Armani Prive haljini
Haljina koja otkriva ramena, prati liniju tijela,a onda se pretvara u mali šlep, sjajno je pristajala sinoćnjoj dobitnici Oscara.
#Janelle Monae
Kroj haljine dostojan princeze + raskošni ukrasi učinili su haljinom vrijednom škljocanja aparata.
#Michelle Williams u Louis Vuitton haljini
Simple & chic.
#Jessica Biel u Kaufman Franco haljini
Jessica je na crvenom tepihu utjelovila modernu princezu.
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!