11 europskih dvoraca s Airbnba u kojima želimo provesti proljetne praznike - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

11 europskih dvoraca s Airbnba u kojima želimo provesti proljetne praznike

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
7.4.2016.

Dvorac po službenoj definiciji vežemo za pojam povijesne građevine koja je imala obrambenu funkciju, a bio je mjesto boravka plemića i vladara. Dodali bismo uz to da su to često građevine bogate arhitekture koje u svojim zidovima pišu kulturu i povijest naroda. Danas, službena definicija ostaje, no, mijenja se činjenica tko boravi u njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plemići i vladari pripadaju povijesti. Netko se mudro dosjetio da te dvorce iznutra preuredi te učini nastanjivim i dostupnim svima. Pri tome mislimo da, primjerice, u nekima od njih možete provesti noć za 255 KM, koliko biste možda izdvojili i za neki bolji hotel na godišnjem odmoru. Naravno, raspon cijena ovisi o mnogim činjenicama, smještaju, ugođaju, interijeru itd. Stoga je popularna platforma, Airbnb, odlučila ponuditi opciju  ljudima koji imaju mogućnost i želju da učine dvorce svojim boravištem na određeni vremenski period i naprave nezaboravne uspomene. Donosimo vam pregled njih 11 koje su izdvojili, jer tko zna, možda baš netko od vas bude njihov sljedeći posjetitelj.

1.Torre Trasita, Positano, Italija

Smješten na Amalfijskoj obali, trosobna je vila s panoramskim pogledom na more iz kružne kule i plavom popločanom terasom.

Cijena noćenja: 1.580 KM

airbnb-torre-trasita-positano-italy1

2. Castello Dal Pozzo, Piedmont, Italija

Dvorac koji nudi elegantan i ekskluzivan smještaj za 16 ljudi, te je rezerviran za luksuzne zabave i svadbene pirove. Posjeduje vlastiti restoran i vinski bar. Udaljen je samo 40 km od Milana.

Cijena noćenja: 6.925 KM

airbnb-castello-dal-pozzo-piedmont-italy2

3. Peter’s Castle, Galway, Irska

600 godina star dvorac možete učiniti svojim prenoćištem po jako povoljnoj cijeni. Gornje odaje imaju pristup kupoli, zavojitom stubištu i dnevnom boravku.

Cijena noćenja: 255 KM

airbnb-peters-castle-galway-ireland3

4. Somerleyton Hall, Suffolk, Engleska

Famozni vrt i bogata flora koji okružuju ovaj dvorac oduševit će vas posebice u ljetnim mjesecima. Ovaj povijesni posjed je idealno mjesto za obiteljsku idilu za vrijeme godišnjeg odmora.

Cijena noćenja: 10.845 KM

airbnb-somerleyton-hall-suffolk-england4

5. Castrum of Serravalle, Vittorio Veneto, Italija

Ova srednjovjekovna talijanska utvrda nudi puno više od običnog turističkog obilaska. Apartman ima blagovaonicu i privatnu terasu s pogledom na Dolomite, dok je gostinjska soba urešena zlatnim lusterima.

Cijena noćenja: 315KM

airbnb-castrum-of-serravalle-italy5

6. Martello Tower, Dalkey, Irska

Okružen kamenim zidinama i zelenim vrtovima, s pogledom na more, ovaj dvorac iz 19.stoljeća možete cijeli iznajmiti samo za sebe.

 Cijena noćenja: 890KM

airbnb-martello-tower-dalkey-ireland6

7. Wilton Castle, Wexford, Irska

Smješten na obali rijeke Boro, na jugoistoku Irske. Svaka od 7 spavaćih soba urešena je u raskošnim bojama dragulja i okružena brežuljcima i pašnjacima.

Cijena noćenja: 1.980 KM

airbnb-wilton-castle-wexford-ireland7

8. Kilcolgan Castle, Galway, Irska

Od Aranskog otočja dijeli ga dan putovanja, no kad ga jednom posjetite nećete poželjeti udaljiti se od njega. Prostrana polja pašnjaka, slikoviti krajolik, jahanje, roštilj na terasi - ono su što vas čeka prilikom posjeta ovom irskom dvorcu.

Cijena noćenja: 590 KM

airbnb-kilcolgan-castle-galway-ireland8

9. Dairsie Castle, Fife, Škotska

Škotski povijesni dvorac je jedinstven jer u njemu u isto vrijeme možete vidjeti tamnicu s jedne strane, a s druge čaroban vrt i voćnjak. Prostor koji okružuje dvorac pogodan je za organizaciju svečanosti za otprilike 60ak ljudi.

Cijena noćenja: 1.255 KM

airbnb-dairsie-castle-fife-scotland9

10. Castello Tancredi, Toskana, Italija

Dvorac s osam spavaćih soba zauzima velik dio toskanskih poljana, uključujući jezero i teniski teren. Tjedna rezervacija smještaja uključuje poslugu, kontinentalni doručak i kulinarske lekcije.

Cijena noćenja: 6.925 KM

airbnb-castello-tancredi-tuscany-italy10

11. Belle Isle Castle, Fermanagh, Sjeverna Irska

Belle Isle je posjed koji uključuje ogroman prostor od 470 jutara zemlje koji sadrži 12 koliba i dvorac iz 17. stoljeća. Posjet uključuje ribolov, veslanje, kulinarske lekcije i tenis.

airbnb-belle-isle-castle-ireland11

Cijena noćenja: 2.130 KM

Foto: airbnb.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno