10 savjeta uspješnih dama kako se pripremiti za novi tjedan - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

10 savjeta uspješnih dama kako se pripremiti za novi tjedan

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

POSAO & ŽIVOT
23.1.2022.

„Slučaj ponedjeljak" obično dolazi prelaskom iz bezbrižnog vikenda u strukturirani kaos radnog tjedna, ali ne mora biti tako jer planiranje unaprijed može poboljšati radni tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i ako samo napravite jedan ili dva od ovih zadataka primjetit ćete kako vam je lakši i organiziraniji tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lena Terlutter (@lenaterlutter) on

Nedjelja je savršen dan za planiranje vremena za sebe i resetiranje. Imajući to na umu, evo nekoliko nedjeljnih navika koje će vam pomoći da se pripremite za ponedjeljak sa manje stresa.

BUĐENJE

Nedjelja je savršen dan u tjednu za polagano jutro. Ne žurite ustati iz kreveta, a kad to učinite, napravite si svoj omiljeni doručak. Uzmite si vremena.

Foto: @merricksart

ORGANIZIRAJTE SVOJ POPIS OBAVEZA

Što se tiče pripreme za tjedan, najbolje je započeti sa svojim popisom obaveza. Ne samo da će vam pomoći da se osjećate spremnije, već će vam omogućiti da točno vidite što i kada treba obaviti.

ZAVRŠITE PRANJE RUBLJA

Posljednje što vam treba sredinom tjedna je nedostatak čistih košulja. Upravo zbog toga skupite svu odjeću spremnu za pranje i operite. Bit će vam drago što ste taj dio završili.

OBAVITE KUPOVINU NAMIRNICA

Ako se kući stalno vraćate sa pogledom na prazan hladnjak, onda steknite naviku da kupovinu namirnica obavite nedjeljom. Ova navika ne samo da će vam pomoći da se hranite zdravije, već će vas osloboditi trčanja natrag u trgovinu svaki drugi dan.

Foto: @erinaschow

OČISTITE TORBU

Provedite nekoliko minuta u nedjelji čisteći torbicu od stvarčica koje su se nakupile tijekom prošlog tjedna. Osjećat ćete se puno lakšim i organiziranijim.

NAPRAVITE OBROKE

Možete pripremiti neke zdrave grickalice za međuobrok ili možete ići korak dalje i zapravo pripremati obroke za tjedan. Trebat će vam malo vremena, ali trud će vas spasiti kada dođete kući nakon cjelodnevnog radnog dana.

PLANIRAJTE ODJEĆU ZA TJEDAN

U ponedjeljak (i utorak i srijedu...) ujutru mogli biste se malo teže buditi i biti bezvoljni, pa je upravo to razlog zašto biste trebali planirati modne kombinacije prije početka tjedna. Točnije, planiranje onoga što ćete odjenuti u nadolazećem tjednu ili samo sljedeći dan uštedjet će vam puno vremena i briga ujutro. Osim toga, možete li reći ne dodatnim minutama u krevetu?

Foto: @hauteofftherack

OČISTITE STAN

Pripremite se za ponedjeljak sa čistim, mirisnim stanom ili barem onim koji nije pretrpan neredom i prljavim suđem. Izvadite smeće, pokrenite perilicu posuđa, pospremite svoj krevet - to će dati sasvim drugačiji osjećaj početkom tjedna.

ODLAZAK U KREVET RANO

Važno je ranije leći spavati kako biste imali dovoljno energije da se borite sa tjednom koji je pred vama.

NE ZABORAVITE SE OPUSTITI

Iako lista obveza nedjeljom djeluje veliko, sa praksom i rutinom sve zadatke možete veoma brzo završiti, a onda ostatak dana odvojite za opuštanje. To može varirati od nanošenja maske za lice, mirišljave kupke i lakiranja noktiju, uživanja u vašoj omiljenoj knjizi na suncu ili jednostavnog ušuškavanja na kauču do gledanja vaše omiljene TV serije. Odvajanje vremena samo za sebe pomoći će vam da se osjećate energično za sljedeći tjedan.

 ***
Naslovna fotografija: @cellajaneblog
Tekst: Ilda Lihić-Isović 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno