10 savjeta kako već danas organizirati svaku prostoriju u domu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

10 savjeta kako već danas organizirati svaku prostoriju u domu

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
7.2.2020.

Vikend pred nama idealno je vrijeme da se posvetite nešto pametnijem organiziranju svog doma. U tome će vam lako pomoći trikovi i savjeti koje izdvajamo u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investiranjem jednog svog vikenda ili čak poslijepodneva, zasukanih rukava, čak i uz malenu pomoć vaših ukućana možete napraviti veliku promjenu u funkcionalnosti svih prostorija u vašem domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj trud će vam se vratiti kroz vrijeme u obliku bržeg kreiranja shopping liste (jer imate organiziranu ostavu), lakšeg pripremanja obroka (jer su sve namirnice već dozirane u svojim posudama), brže čišćenje doma (jer su svi vaši elementi u kući posloženi i sortirani) i veće uživanje u domu koji funkcionira odlično.

Kroz pravilnu organizaciju stvari u svakoj prostoriji možete učiniti da se vaš prostor čini većim, uštedjeti, biti uredniji, efikasniji i ostvariti zen u roku 5 minuta.

Za sve trikove koji će uljepšati vaš dom i dati mu organiziranost koju zaslužuje, prelistajte dalje. 

ORMARI

Ako je i vaš ormar premalen za sve stvari koje u njega želite spremiti postoje razni trikovi uz koje možete u potpunosti iskoristiti taj prostor i organizirati svu garderobu i cipele. Uz kukice koje ćete okačiti na zid možete vrlo lako organizirati svoje cipele pa čak ih imate skoro koliko i Carrie Bradshaw. Također, slobodni prostor u dnu vašeg ormara možete iskoristiti za skladištenje svoje obuće, a korak više ćete otići ukoliko u ormar ugradite i par polica na koje ćete moći staviti džempere, majice ili pak torbe i remenja.

RUČNICI I PLAHTE

Ekstremnu razinu organiziranosti vaših ručnika, plahti i malenih deka možete postići uz posebne košare u koje možete skoro pa savršeno i sistemski sve posložiti za najefikasniju izmjenu i korištenje. Na taj način ćete izbjeći nered, ali i puno brže zamijeniti posteljinu tijekom vikenda.

KUHINJA

U kuhinji uvijek fali još malo mjesta i zato 'izmišljanje' dodatnog prostora među kuhinjskim elementima treba postati olimpijski sport. No i za to postoji rješenje u obliku kreiranja dodatnih polica ispod šanka ili pak iznad prozora baš kao što to možete vidjeti na fotografiji ispod. Na tim policama možete čuvati vaše posuđe, posude, lonce, vaze i brojne druge stvari.

OSTAVA

Vjerujemo da će vam i sami pogled na organiziranu ostavu koju vidite u nastavku dati do znanja da etikete, prozirne posude s poklopcem, kao i mnoštvo namirnica kupljenih unaprijed itekako mogu pomoći u vašoj boljoj organizaciji. Osim što ovako ostavu možete na duže vremena održati čistom, sve je nadohvat ruke i spremno za korištenje odmah.

URED DOMA

Bez obzira preferirate li minimalizam ili totalni kreativni nered, svi kablovi skriveni iza jedne malene rupice u stolu učiniti će čuda za organiziranost u vašem uredu doma. Dodajte tome još i police uz koje ćete organizirati sve svoje stvari i imate recept za ultimativnu produktivnost na svom radnom mjestu doma.

KUTAK ZA PRANJE ODJEĆE

Vješalice na koje ćete ovjesiti sve vama bitne i osjetljive artikle koje vam pomažu pri pripremanju odjeće za pranje u veš mašini ne samo da će ubrzati cijeli taj proces, nego će izgledati chic i jako organizirano. Tko bi rekao da i ovaj kutak može posjedovati određenu dozu šarma?

KABINETI U KUPAONICI

Plastične posude sa odjeljcima danas nije teško naći, a upravo one vam mogu pomoći da se vaši kabineti u kupaonici ne pretvore u hrpu beauty proizvoda, preparata za kosu i make-up proizvoda. Svoje police u kabinetu ili ploču kraj umivaonika ili bilo gdje u kupaonici uredite i organizirajte uz pomoć ovakvih posuda i primijetiti ćete kako će to ubrzati vaše spremanje ujutro, pojednostaviti čišćenje vikendom i uljepšati beauty rutinu prije odlaska u krevet.

GARAŽA

Bila vaša garaža velika ili malena, ukoliko svoj alat, bicikl ili bilo koje druge dodatke ovjesite o klinove na zidu, uštedjeti ćete prostor i napraviti ogromnu promjenu u organizaciji.

HODNIK

Klupa/polica/kabinet/skladište – multifunkcionalnom namještaju idealno je mjesto u hodniku. Investiranjem u jedan ovakav komad koji će uz svoje mnogobrojne funkcije još i izgledati odlično te nadopunjavati vaš interijer napraviti će ogroman korak u organizaciji vašeg hodnika.

KUPAONICA

Pokretni kabineti idealna su stvar – pogotovo ukoliko su vešeraj i kupaonica udaljeni jedno od drugoga ili imate izuzetno malenu kupaonicu u kojoj se često stvara nered i imate osjećaj skučenosti. Na ovaj način možete vama najbitnije stvari učiniti lako dostupnima, prijenosnima i organiziranima.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno