(P)ostanite fit uz MODAMO.info tjelovježbe! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

(P)ostanite fit uz MODAMO.info tjelovježbe!

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
21.7.2014.

Aqua aerobic =savršena figura u bikiniju!   Ove godine ljeto je definitivno odlučilo ići u prilog onima koji još nisu svoje tijelo „istesali“ za bikinije. No, čini se da se vremenski bonus za dodatno vježbanje bliži kraju, tako da nam svaki dodatni savjet za brže rezultate dobro dođe. Naš današnji glasi: Isprobajte aqua aerobic! Zašto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

  • vaše tijelo u vodi je lakše do 85%
  • voda smanjuje pritisak na zglobove
  • voda djeluje poput sprave – pruža otpor
  • rizik od pregrijavanja je minimalan
  • voda poboljšava cirkulaciju i relaksira

Ako vam posao ne dozvoljava česte morske izlete, sigurno imate bazen kod prijateljice/dečka ili možda gradski bazen koji nudi ljetni program vježbanja. Ukoliko još niste uvjereni zašto bi isti trebali isprobati, možda vam pomogne činjenica da sat vremena vježbanja u vodi, zbog stalnog otpora, može sagorjeti 400 kalorija u odnosu na 360 kalorija koje sagorite vježbanjem na kopnu (u ovisnosti o tjelesnoj težini). Varijacije na vježbe su beskonačne, a mi predlažemo da krenete sa sljedećim :

{youtube}5yS9OF5l_Dc{/youtube}

Za vrele ljetne dane uvijek biramo niskokalorične osvježavajuće napitke. Voda je, naravno, uvijek prvi izbor, no kada poželimo promjenu onda je drugi sigurno lubenica. A za dodatno osvježenje pronađemo zanimljive kombinacije s istom, baš poput ove.

Potrebni sastojci :

500 g lubenice
1 breskva 
1 kašičica limunovog soka
1 kašičica meda
1 kašičica rendanog đumbira
Prstohvat soli
Par listića svježe mente (po izboru)


napitak-lubenica
 

Voće isjecite na sitne kockice, dodajte ostale sastojke, izmiksajte u blenderu i poslužite s ledom. Uživajte u okusu i mirisu ljeta!

A.M.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno