Ovaj #MadeInBiH i ručno rađeni prsten postao je omiljeni modni dodatak mnogih dama, a evo i zašto - Bonjour.ba - bh.life...

Ovaj #MadeInBiH i ručno rađeni prsten postao je omiljeni modni dodatak mnogih dama, a evo i zašto

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

MODNI DODACI
8.11.2021.

Prsten je jedan od najomiljenijih modnih dodataka gotovo svake dame jer za sebe veže posebnu priču i sjećanja na drage trenutke ili voljenu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo te odlike ima i jedan prsten kreiran u obliku kruga od srebra sa 24k pozlatom, inspirisan prstenom iz 19. stoljeća koji je nađen u blizini Zavidovića, a djelo je bh. brenda Sofić.

Zbog oblika ruba zovu ga "zupčanik", a osvojio je simpatije mnogih bh. dama.

Ovaj prsten doslovno evocira tradiciju svojim detaljima i oslikanim motivima.

Na njihovoj web stranici pronašli smo više informacija među kojima je bitno naglasiti da se radi o tradicionalno ručno pravljenom nakitu koji se odlikuje vrhunskim kvalitetom, a autentičnost potvrđuje certifikat sa znakom proizvođača.

„Vođeni stalnom željom za njegovanjem tradicije, kako u dizajnu i izradi, tako i nošenju nakita u Bosni i Hercegovini, isti izrađujemo onako kako se to radilo prije više od jednog stoljeća, pa do danas.“

Foto: @belmasalkunic

Zanimljivo je da će ovaj prsten vrlo rado nositi sve ljubiteljice minimalističkog dizajna, ali i nešto upečatljivijih oblika jer se može nositi pojedinačno, no moguće ih je i po nekoliko kombinirati zajedno.

Bez obzira odlučite li se za samo jedan ili više njih odjednom, ovaj prsten neće proći nezamijećeno, a lako će se uklopiti sa nekim drugim nakitom na ruci i nadograditi cijeli look.

Također, ovaj model odlično izgleda u toplim mjesecima uz osunčan ten i bijelu boju, ali će biti i upečatljiv detalj uz tople dolčevite i kapute ove jeseni i zime.

***

Naslovna fotografija: @divaisback
Tekst: Ilda Lihić-Isović 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno