Trikovi za stiliziranje kose s mnogo volumena - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Trikovi za stiliziranje kose s mnogo volumena

Tekst:

Nevena Divčić

KOSA
14.11.2023.

Bouncy kosa s puno volumena bila je popularan trend tokom 90-ih pa su nam modeli prva asocijacija na volumen i velike talase, a ova frizura ni u jednom trenutku nije prestala kupiti simpatije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Stil iz 90-ih karakteriše raznovrsnost i eksperimentisanje s različitim modnim stilovima. Inspiraciju za bouncy kosu, s mnogo volumena i druge stilove često su pružali supermodeli tog vremena, koji su postali ikone stila.

No, čini se da koliko god da se potrudimo nešto nedostaje kako bi kosa tokom cijelog dana ostala jednako puna volumena.

 Priprema kose

Operite kosu s volumizirajućim šamponom i regeneratorom kako biste stvorili osnovu za volumen, ali izbjegavajte teške regeneratore koji mogu otežati kosu. Prije sušenja, nanesite pjenu ili sprej za volumen na vlažnu kosu. Ovi proizvodi pomažu u podizanju korijena i stvaranju teksture koja će podržati valove.

 Jedan od popularnih trikova je da okrenete glavu prema dolje dok sušite kosu fenom. Ovo će pomoći podići korijenje i stvoriti osnovu za volumen. Koristite difuzor kako biste očuvali prirodne valove i spriječili stvaranje frizz-a. 

Ako želite dodatni volumen, možete nanijeti suhi šampon na korijen kose kako biste je podigli. Ovo će dodati volumen i svježinu kosi.

 Rad s dodacima za stiliziranje

Nakon što se kosa osuši, možete koristiti uvijač ili peglu za stvaranje velikih valova. Ako želite izbjeći ove metode, kosu možete uviti tokom noći uz jedan od popularnih TikTok trikova.

 Nakon kreiranja valova, lagano ih raspetljajte prstima kako biste stvorili mekše i prirodnije valove. Ovo će dodati dodatnu teksturu i volumen. Postepeno prskajte sprej za teksturu i raščešljajte kako biste ravnomjerno rasporedili kosu.


Održavanje

Kako biste zadržali volumen i valove tijekom dana, izbjegavajte dodirivanje kose. Ako primijetite da gubi volumen, možete nježno protresti kosu prstima. Slijedeći ove korake, možete postići kosu s lijepim volumenom i velikim valovima, što odražava ležeran i moderni izgled.

 

* * *
Naslovna fotografija: @georgievas

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno