Crveni tepih Venecija Film Festivala: Najglamuroznija izdanja o kojim svi govore - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Crveni tepih Venecija Film Festivala: Najglamuroznija izdanja o kojim svi govore

Tekst:

Nevena Divčić

MODNE VIJESTI
8.9.2023.

Kao da ovaj grad sam po sebi već nije dovoljno romantičan svake godine je preplavljen kreacijama koje možemo svrstati u istu kategoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovogodišnji crveni tepih na Film Festivalu u Veneciji obilježile su kombinacije edgy stila, metallic detalja, ali i romantičnih, lepršavih haljina koje su ovom događaju dale pružile određenu dozu nježnosti. Prevladavale su crno-bijele kombinacije i haljine s otkrivenim ramenima, koja su naglašena elegantnim ogrlicama uz vrat. Armani, Valentino, Zuhair Murad samo su neka od imena koja su se našla u spoju glamura, luksuza i ljepote.

Carla Bruni je za crveni tepih odabrala Valentino dizajn. 

 Metallic haljine su iziskivale minimalan ili edgy makeup.

 Bijeli modeli Zuhair Murad haljina su na crveni tepih unijeli eleganciju koja nas podsjeća na bajke, ali i posebnu notu luksuza koji se izdvojio i privukao dodatnu pažnju svojim dizajnom.

 Cailee Spaeny je svoj izgled princeze postigla u bijeloj Miu Miu haljini.

 

 

Crveni tepih ne možemo zamisliti i bez crvenih haljina, iako je dugogodišnji izazov koliko dobro će njihov dizajn doći do izražaja u svom okruženju. Sviđa nam se način na koji je Leona Lewis nosila crvenu boju

 Osim ogrlica, autentičnost u dizajn haljina s otkrivenim ramenima unijele su predimenzionirane ruže i skladan odabir frizura i makeupa. Džejla Ramović je oduševila region svojim stilskim izborom.

 Posebnu pažnju je privukla glumica Kasia Smutniak u Valentino odijelu. Duga crna suknja, sako i kravata u kombinaciji s razbarušenom frizurom i minimalnom šminkom su na crveni tepih unijeli šarm kakav nismo ni znali da nam nedostaje. Ostavila je snažan dojam na publiku kada je riječ o samopouzdanju i individualnosti.

 U sličnom stilu joj se pridružila Caterina Murino u crnom odijelu. Crveni ruž i detalji na gornjem dijelu su ovaj look učinili glamuroznim i jednim od onih koje želimo rekreirati.

 Eleonora Carisi se odlučila za elegantnu Rami Kadi haljinu u pastelno plavoj boji s detaljima koji su se savršeno uklopili s njenom energijom i uvezali u priču s tetovažama koje su izvirivale na ramenima, ispod haljine te se tako izdvojila kao jedan od favorita.

 

 * * *
Naslovna fotografija: @paolaturani

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno