3 popularne metode uvijanja kose koje ne uključuju električne uređaje - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 popularne metode uvijanja kose koje ne uključuju električne uređaje

Tekst:

Ana Rotim

KOSA
30.8.2022.

Bez obzira hoćete li dan provesti doma ili pak planirate odlazak na romantični date katkad je teško odustati od kreiranja modernih, ali i romantičnih frizura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako najbrža, ali i možda najlakša tehnika kreiranja upečatljivih frizura uključuje korištenje električnih uređaja, to ne mora uvijek biti tako. Sama činjenica da su još od davnina dame kreirale zanimljive uvojke koristeći se raznim pomagalima govori da postoje koraci kako napraviti frizuru na nešto drugačiji način. Osim što će nam kosa biti zahvalna nakon što napravimo pauzu od korištenja uređaja koji mogu pridonijeti oštećenju, kroz ove načine možete se dodatno zabaviti i nešto novo naučiti.

 Uvijanje kose uz pomoć tkanine

Ovaj veoma jednostavan trk brzo je postao viralan i omiljen mnogim djevojkama. Naime, potrebno je da kosu podijelite na dva jednaka dijela, te tkaninu od prirodnih materijala pričvrstite kod razdjeljka. Sljedeći korak je da kosu omotate oko tkanine te pričvrstite gumicom za kosu i tako prespavate. Ujutro ćete imati jedinstvene lokne koje možete lako stilizirati.

Pletenice

Kada želite nešto drugačiji izgled kose, a ne želite pretjerano stiliziranje možete se poigrati s pletenicama. Frizura koju je većina djevojaka obožavala nositi u djetinjstvu, ovog puta može poslužiti za kreiranje 'beach' uvojaka koji će dati kosi dodatni volumen.

Uvijanje kose uz pomoć dugačke vrpce 

Ovaj trik veoma sličan onom s tkaninom. Vrpcu je potrebno pričvrstiti za korijen kose, a zatim pramen po pramen omotajte oko vrpce. Ovisno o gustoći kose možete kombinirati deblje ili tanje pramenove, koje ćete nakon cijelog postupka poprskati lakom za kosu.

 

 

* * *
Naslovna fotografija: @kristinjohns 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno