Jedinstven spoj umjetnosti i mode stvara kolekcije ove bh. dizajnerice - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Jedinstven spoj umjetnosti i mode stvara kolekcije ove bh. dizajnerice

Tekst:

Maria Krezić

MODNI DODACI
22.2.2022.

Brend pod simboličnim nazivom Unikat nastao je 2019. godine, a pokrenula ga je talentirana umjetnica Sara nakon završene akademije umjetnosti i studija poduzetničkog menadžmenta u Banja Luci. Moglo bi se reći da svaki komad njezinog nakita, pomalo apstraktnog dizajna, čini zasebno umjetničko djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Asesoari suvremenog i sofisticiranog izgleda koji se kriju iza Instagram profila @unikat_bl produkt su handcrafted stvaralaštva s potpisom ove originalne domaće kreatorice. Govoreći o materijalima, Sara bira one koji su izuzetno lagani za nošenje, te jednostavni za izradu i oblikovanje. Modni dodaci pomno stvarani u ovoj umjetničkoj galeriji uglavnom su izrađeni od aluminija, bakra, kože, mesinga, ali i mnogih drugih materijala. Pored ornamentike nakita ovdje ćete pronaći i popularni kožni korzet-remen, te neodoljive mini torbice izrađene u paleti duginih boja koje pomalo podsjećaju na Jacquemus kultni model.

 

 

Da Sara pazi na svaki detalj - od kvalitete materijala i strogo pravilnih šavova na dodacima koji to zahtijevaju, do kompatibilnosti boja i perfektnih fotografija za prezentaciju svog stvaralaštva - uvjerljivo dokazuje svaki pojedinačni artikl u njenim kolekcijama. Zavirite u ovu osebujnu galeriju futurističkih dizajnerskih komada i pronađite nešto i za sebe.

 

* * *
Naslovna fotografija: @unikat_bl

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno