Ova planinska koliba sa divnim pogledom na Durmitor ima sve za odmor iz snova - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

Ova planinska koliba sa divnim pogledom na Durmitor ima sve za odmor iz snova

PUTOVANJA
20.11.2020.

Da li možete poželjeti ljepše buđenje na 1550 m nadmorske visine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada vam je potreban bijeg od svakodnevice i želite napunite baterije, vrijeme je da kreirate plan za destinaciju koja će vas inspirirati i obogatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora je u posljednjih nekoliko godina postala vrlo zanimljiva destinacija tragačima jednih od najljepših pogleda na prirodu, a Etno selo „Smrčevo Brdo“ se već nametnulo kao oaza mira u kojem se tako lako zaboravi užurbana svokodnevnica i brige.

Naime, Etno selo "Smrčevo brdo" se nalazi na sjeveru Crne Gore, u najljepšem dijelu Nacionalnog parka Durmitor, na 8 km od Crnog jezera ili 6 km od Žabljaka.

Sve kolibice osvajaju simbiozom toplog, tradicionalnog i modernog stila interijera. Imaju potpuno opremljenu kuhinju, dnevni prostor sa pogledom, kupatilo i vanjsku terasu s udobnim prostorom za sjedenje koja obećava opuštajući odmor.

No, osim privatnog smještaja, ovo selo nudi i priliku da istražite okoliš, prošetate mirisnim livadama, okupate se u jezeru i pijete vodu sa planinskih izvora.

 

Foto: @markezica_d

Kolibice su ciljano kreirane sa velikim prozorima kako biste mogli uživati i u noćnom posmatranju zvijezda sa jednim od najljepših prizora. Ovo bajkovito mjesto sa prvom kafom i doručkom serviranim u krevetu ili na terasi, sa divnim pogledom na jezero naša je proporuka destinacija koje bi se trebali naći na vašoj #mustsee listi.

Foto: @ivanajovicevic 

Foto: @alina_nesquik

Foto: @ricardofilipephotography

Foto: @etno_selo_smrcevo_brdo

***

Naslovna fotografija: @ricardofilipephotography
Tekst: Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA , 20.11.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@ricardofilipephotography

Podijeli:

Posljednje objavljeno