Tvrđava Ostrožac: bajkovito mjesto koje želimo posjetiti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Tvrđava Ostrožac: bajkovito mjesto koje želimo posjetiti

Tekst:

Ana Rotim

PUTOVANJA
23.4.2022.

Ljubitelje bogate kulturne baštine i netaknute prirode grandiozni srednjovjekovni dvorac Ostrožac očarat će svojom ljepotom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Radi se o dvorcu nadomak Cazina čija povijest seže još iz 13. stoljeća, točnije 1286. godine kada se po prvi put u povijesnim knjigama spominje mjesto Ostrožac. Najprije su u njoj obitavali knezovi Babonića-Blagajskih, a 1577. zauzele su ga Osmanlije. Tvrđava se sastoji od više utvrda - iz Osmanskog perioda, dvorca Lothara von Berksa i zbirke skulptura, a posebnu čar daje staza okružena prekrasnim pejzažom idealna za šetnju. Ovaj dvorac tijekom godina rekonstruiran je više puta, a od 2013. godine nalazi se na listi nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine. 
 Osim što nosi epitet jednog od najljepših dvoraca u Bosni i Hercegovini, ovo bajkovito mjesto zajedno s očaravajućim krajolikom idealno je za fotografiranje i stvaranje najljepših uspomena. Ukoliko planirate izlet unutar granica Bosne i Hercegovine prema mišljenju brojnih dvorac Ostrožac lokacija je koju ne smijete propustiti, stoga ne čudi da je na popisu želja brojnih turista.

 


* * *
Naslovna fotografija: @jamakovic.hamid

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno