Trend report: Kombinacija zelene i roze za ultimativni proljetni look - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Trend report: Kombinacija zelene i roze za ultimativni proljetni look

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
2.3.2022.

Zašto zelena i roza pitate se? U prirodi se na proljeće ove dvije boje bude u isto vrijeme, to su shvatili i u modnom svijetu i ova je kombinacija postala predznak proljeća ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ako ukucate ime bilo koje modne insajderka u pretraživač na Instagramu, obećavamo da ćete u posljednjih nekoliko postova pronaći barem jedan outfit u kombinaciji ovih boja. Jeste? Znamo, upravu smo. Upravo iz tih razloga smo odlučili i sami posvetiti ovoj temi. Ova kombinacija boja, nije nešto što možemo viđati kroz modnu historiju i sada se pitamo zašto. Savršeno komplementiraju jedna drugoj, te iako nisu sasvim kontrastne boje, na prvu izgledaju baš tako.
 

Ovog proljeća ih nose svi, od skandinavske blogerice Nine Sandbech, poznate po svojim šarenim kombinacijama, do lokalnih modnih entuzijastica. Bilo da volite neonske nijanse ili pastelne, svejedno se možete priključiti ovom trendu. Kada govorimo o nijansama boja tu nema pravila, kao ni u izboru komada. Možete birati oversized sakoe s dubokim čizmama, haljinice s tenama ili odijela i upečatljive aksesoare. Ovaj trend zaista pruža bezbroj mogućnosti spajanja boja i komada, te garantuje dobru zabavu pri kreiranju outfita. 

 

Najbolji outfiti u kombinaciji zelene i roze 

 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @oliviaandalice  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno