Ideja za doručak: Tost sa jogurtom je postao viralan na Tik Tok-u, a mi vam donosimo recept - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Ideja za doručak: Tost sa jogurtom je postao viralan na Tik Tok-u, a mi vam donosimo recept

Tekst:

Emina Smaka

GOURMET
27.1.2022.

Svi znamo da je doručak najbitniji obrok u danu, stručnjaci kažu kako ga nipošto ne smijemo preskakati. Mnogi se odlučuju za jednostavne sastojke i pripremu, a neki za doručak biraju slatka jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Ako ste u timu 'nešto slatko' za doručak, a i dalje želite da je to neka zdrava opcija, onda je ovaj Tik Tok trend za vas. Naime, radi se o kombinaciji jogurta sa tostiranim hljebom. Priznajemo, nije kombinacija na koju smo navikli, ali nakon što smo vidjeli kako ukusno izgleda, odlučili smo pronaći i recept. Oduševit će vas izbor jednostavnih sastojaka i lakoća pripreme ove slastice, koju su isprobali mnogi.

 Tik Tok je postala društvena mreža kojoj se okreću mnogi za savjete o modi, uređenju interijera, novostima iz svijeta, upoznavanju novih kultura, ali i mnogobrojnim idejama za jela. Priznajemo da se najčešće radi o nešto kompliciranijim jelima za koje vam je nužan odlazak u kupovinu sastojaka. Ovaj recept je suprotnost tome, gdje sastojke već imate u svojim kuhinjama, i baš zbog toga je stekao toliku popularnost.

 

Recept za tost s jogurtom

Sastojci:

  • 1 jaje
  • Grčki jogurt
  • Cimet
  • Med
  • Voće

Priprema:

U posudu stavite 2 kašike grčkog jogurta, 1 jaje, malu kašiku cimeta i meda. Sastojke umiješate, te nakon što ste rukom napravili malo udubljene na tostu, smjesu izlijete na tost. Nakon toga dodate voće po izboru, najpopularnije su jagode, i pečete u rerni 8-10 minuta. Nakon što izvadite iz pećnice možete dodati još meda, po ličnom izboru i to je to!

 

@good.food.gang tried the viral yogurt custard toast and it did not disappoint 😙🤌🏼 #goodfoodgang#yogurttoast#custardtoast#healthybreakfastideas#crunchysnacks♬ Breakin my heart - speedaudiios_

Dobar tek! 

* * * 
Naslovna fotografija: @cookingwithayeh 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno