Ovih 10 jedinstvenih torti za vjenčanje će vas inspirisati pri odabiru vlastite - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovih 10 jedinstvenih torti za vjenčanje će vas inspirisati pri odabiru vlastite

Tekst:

Nevena Divčić

GOURMET
24.8.2023.

Konačno ste došli do svog velikog dana o kojem maštate tako dugo i sada ne znate što biste prije uradili i od koje obaveze krenuti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Istina, organizacija vjenčanja iako je užitak, može biti prepuna izazova. Tražite haljinu, inspiraciju i ideje kakvu želite, tražite odgovarajućeg fotografa, birate dekoraciju, prostor, hranu, po stoti put pregledate popis gostiju i svaki put neko fali. 

Ovom popisu nedostaje nešto. Hm, torta! 

"Šlag na tortu" vašeg vjenčanja je upravo to - torta. Uz mladence je vjerovatno i najviše iščekivani detalj na svakom vjenčanju. Dakle, razumijemo da vam nije lako odlučiti se kakvu želite. Napravili smo malu selekciju i pronašli 10 interesantnih torti. Prilikom odabira smo se trudili misliti na nekoliko različitih tipova vjenčanja, svaka od ovih torti može biti prilagođena vašem ukusu i broju gostiju, na vama je samo da ovaj članak pokažete svojoj kumi. 

Ovaj put nećemo ni pokušati da raspetljamo muke koje vam zadaje odabir okusa. Predlažemo da se u tom dijelu posavjetujete sa svojim slastičarem ili odaberite tortu koja će ispuniti nekoliko različitih ukusa i želja

Evo šta biste trebali imati na umu pri odabiru torte: broj gostiju, dekoraciju, tj. temu i stil vjenčanja, kao i obavezni lični pečat izboru. Zbog svog simboličnog rezanja koje označava vaš zajednički početak života sigurno će privući pažnju gostiju. Osim toga, obično je servirana nakon prvog plesa koji sve raznježi, pa je ovo samo još jedan razlog za radost. Igrajte se s različitim stilovima i bojama. Kombinujte više malih torti ili jednu veliku gracioznu, koja će zavladati prostorijom. 


10 torti koje smo mi izdvojili

 

 

***
Naslovna fotografija: @mayiosotaluno

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno