TEKST: Emina Smaka

DATUM OBJAVE: 9.1.2023.

Da li je samo do mene ili posebnost kombinacije leži u torbi? (Naravno, ako u tu skupinu ne uključujemo cipele).


Poseban dizajn, kvalitetna izrada i upečatljiv detalj je ono što jednu torbu čini posebnom. Raduje me kada se iz kreativnih radionica domaćih brendova rodi sjajan dizajn. Na svoju listu želim da dodam da torbu čini posebnom i domaća izrada. U potrazi za modelom koji će biti savršen spoj svih mojih zahtjeva, a uz to će biti trendy, odluka je pala na modele brendova sa #MadeInBiH etiketom. Naravno, savršen model biramo zajedno kroz naredne izbore. 

 

Intuitiva 

Da su modeli torbi u obliku mjeseca jedni od najtraženijih ove sezone, zna i domaći brend Intuitiva. U svoju ponudu su uvrstili model Moon Suede Clutch koji dolazi u 3 nijanse koje će se uklopiti uz svaki outfit


 


 

ST.RANAC 

Bh. brend poznat po izradi kvalitetnih ruksaka koje možete nositi kroz svakodnevne kombinacije. Ja kao veći ljubitelj cekera nego ruksaka sam pri prvom pogledu na sliku ovog u glavi kreirala već desetak kombinacija. Je li to znak da je to 'ta' torba? 

 


 

Berberovic

Torbe koje smo već nekoliko puta spomenuli na portalu. Visoka kvaliteta izrade i mnoštvo boja pri izboru je ono što ih čini posebnim. Ovoj u puderastoj nijansi je teško odoljeti. 

 


 

TJT 

Brend koji teži ka čistim, strukturalnim linijama, a da pri tome pruži funkcionalan dizajn kojeg može nositi svako. Ova tote torba će biti idealna za obavljanje različitih poslova u toku dana sa stylish komadom. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TJT.tojeto (@tjt.tojeto)


 

MIM 

Jedan brend koji je nastao ne tako davno se svojim dizajnom već uvukao pod kožu fashionistica. Ovaj okrugli model će ukrasti i vašu pažnju. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIM ®️ (@mim.handbags)



MARKO FEHER

Jedna torba/ceker koja priča nešto drugačiju priču dolazi iz radionice Marka Fehera. 'Torba puna ljubavi' je model od kojeg sav prihod od prodaje ide za pomoć djeci oboljeloj od raka. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARKO FEHER (@markofeher)



My Lovely Bags 

Teddy mekana torba? Yes, please! Upravo takav model nam dolazi iz radionice poznatog brenda torbi My Lovely Bags. 

 


 

KOHEL 

Ako ste u potrazi za veganskom varijantom torbe, onda je ovo prava stanica za vas. Kohel torbe su rađene od održivih i veganskih materijala, a modeli su najčešće u neutralnim bojama. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KOHEL (@kohelstudio)



FREYA

Vunene clutch torbice u zimskim nijansama su pravi odabir za one u potrazi za kvalitetnim i simpa komadom. Ostaje samo nedoumica koju boju izabrati? 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FREYA® (@freya_design)


 

ANRE 

Za sve zaljubljenice u boju konjaka i kvalitetnu izradu, ne tražite dalje. Anre tote torba neka bude vaš izbor. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A N R E (@anrebyerna)

* * * 
Naslovna fotografija: @zoricacvoro
 


Bonjour

Zavirili smo u srce Baščaršije i restoran Kiren koji donosi potpuno novo gourmet iskustvo

TEKST: Bonjour.ba

Zavirili smo u srce Baščaršije i restoran Kiren koji donosi potpuno novo gourmet iskustvo Zavirili smo u srce Baščaršije i restoran Kiren koji donosi potpuno novo gourmet iskustvo

Uživali smo u Hotel Baškući tokom svih sezona, od otvorenja prošle godine, u njihovom nevjerovatnom interijeru i smještaju.

Ali ovo proljeće su nas iznenadili nečim novim. Ono što nas je posebno oduševilo i privuklo, pored ambijenta, jeste hrana koja je sada dodatno unaprijeđena otvaranjem specijalnog  restorana Kiren u sklopu hotela.

Ovaj restoran nije samo novost na sarajevskoj gourmet sceni, već pravo osvježenje koje slavi tradiciju, dok istovremeno nudi modernu ekskurziju okusa.

 



Smješten u srcu Baščaršije,  Kiren je savršeno mjesto za uživanje u prvim proljetnim danima i noćima, gdje možete osjetiti harmoniju tradicije i inovacije na tanjiru.

S velikim uzbuđenjem u ekskluzivnom razgovoru, zavirujemo i donosimo vam detalje ovog nevjerovatnog gourmet iskustva Hotela Baškuća.




Kako je nastala ideja za otvaranje restorana Kiren i širenje koncepta Baškuće? 

Ideja za otvaranje restorana Kiren nastala je iz iste vizije koja je stajala iza osnivanja Hotela Baškuća – želje da Sarajevo i njegovi posjetioci dobiju prostor koji kombinuje vrhunski kvalitet, jedinstvenost i inovativnost. Cilj je bio stvoriti restoran koji nadmašuje očekivanja i nudi autentično gastronomsko iskustvo kroz spoj tradicije i modernih kulinarskih trendova.

Poseban fokus stavljen je na tradicionalni doručak, večere i specijalitete koji nisu dostupni u svakom restoranu. Kiren nije samo mjesto za objedovanje, već destinacija koja nudi jedinstven doživljaj - spoj kulture, ukusa i estetike.


 



Kako biste opisali dizajn interijera restorana? Koji su ključni elementi? 

Dizajn interijera restorana Kiren osmišljen je kao harmoničan spoj tri kulturna pravca – bosanskog, turskog i evropskog. Svaki detalj u prostoru ima svoje mjesto, stvarajući atmosferu koja goste vodi kroz različite epohe i stilove.

Uređenje objedinjuje toplinu tradicionalnih elemenata i sofisticiranost modernog dizajna, omogućujući gostima da se osjećaju kao kod kuće. Pažljivo osmišljena sinergija tradicije i savremenosti, u blizini srca Sarajeva, čini Kiren posebnim mjestom na gastronomskoj sceni.




Ko je bio zadužen za uređenje prostora i koja je bila inspiracija? 

Uređenje prostora bilo je u rukama vlasnika koji su s velikom pažnjom osmislili svaki detalj kako bi prostor reflektovao njihovu viziju i priču restorana Kiren. Inspiracija je proizašla iz želje da se kroz dizajn stvori ambijent koji odiše toplinom, elegancijom i gostoprimstvom, stvarajući prostor u kojem se gosti mogu opustiti i uživati u svakom trenutku.

Posebna pažnja posvećena je stvaranju atmosfere koja odražava ljubav, posvećenost i strast prema ugostiteljstvu. Svaki element enterijera pažljivo je biran kako bi prenio poruku da je Kiren mjesto gdje su briga o detaljima, udobnost i estetika podjednako važni kao i gastronomsko iskustvo.

 



Šta gosti mogu očekivati od menija – koje su glavne vrste jela u ponudi? 

Kiren nudi gastronomsko iskustvo koje spaja tursku i anatolijsku kuhinju, s posebnim naglaskom na kvalitet, autentičnost i raznovrsnost jela. Posebna pažnja posvećena je tradicionalnom doručku, koji se izdvaja ne samo svojim ukusom i kvalitetom, već i načinom serviranja koji donosi autentičnu atmosferu prošlih vremena.

Što se večere tiče, meni je osmišljen kako bi zadovoljio različite gastronomske preferencije. Gosti mogu uživati u anatolijskim i turskim specijalitetima koji nisu lako dostupni u Sarajevu, kao i inovativnim kombinacijama slatkih i slanih ukusa u jelima s mesom. Tu je i raznolika selekcija hladnih i toplih predjela, pažljivo pripremljenih s posebnim naglaskom na kvalitetu i autentičnost. Svako jelo pažljivo je osmišljeno kako bi pružilo nezaboravan doživljaj okusa i zadovoljilo i najistančanija nepca.

Neki od glavnih specijaliteta uključuju zirvu – carski osmanski gulaš, balli mahmudiye – jelo čiji recept datira iz prošlih stoljeća, te mantije, pripremljene baš onako kako se služe u tradicionalnim turskim domaćinstvima. Tu je i naš autentični kuća steak, te janjeći tandir poslužen s "iç pilav" – bogatom i začinjenom rižom, kao i mnoga druga jela koja će očarati sva osjetila.




Kakvo iskustvo želite da gosti ponesu iz restorana Kiren? 

Naša želja je da svaki gost iz restorana Kiren izađe ispunjen osjećajem zadovoljstva – oduševljen uslugom, atmosferom i gastronomskim iskustvom. Želimo da se gosti osjećaju kao kod kuće, ali i kao da su zakoračili u sasvim drugačiji svijet—topao, elegantan i inspirativan.

Kiren nije samo restoran; to je mjesto gdje se svaki detalj pomno kreira kako bi gosti doživjeli poseban trenutak, bilo da uživaju u pažljivo pripremljenim jelima, atmosferi ispunjenoj harmonijom ili trenucima provedenim s prijateljima i porodicom.

Naša vizija je da svaki dolazak u Kiren bude novo otkriće, novo iskustvo koje nadmašuje očekivanja.




Kako vidite budućnost Kirena? Imate li planove za dodatne sadržaje? 

Naša ambicija je ostaviti trajni pečat na gastronomskoj sceni Sarajeva i stvoriti ime koje će biti sinonim za vrhunsko iskustvo, kvalitet i jedinstvenost. Planiramo proširiti usluge kako bismo pružili još širi spektar gastronomskih doživljaja, uključujući fine dining i različite oblike bruncha, a neke od naših ideja držimo kao iznenađenje.

Naša vizija je donijeti autentično i svjetski relevantno gastronomsko iskustvo, i s ponosom možemo reći da smo na dobrom putu da to i ostvarimo.


***
Foto: Kiren


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!