Topa: Pronašli smo odličan i jednostavan recept u potpisu bh. food blogera!
Tekst:Marija Perić
GOURMETTopa je jelo koje tijekom ovog perioda u godini sve češće pripremamo, a i idealan je prilog omiljenim toplim somunima.
Kombinacija nekoliko sireva stvara ukusni prilog koji je zasitan, a recept koji smo izdvojili u nastavku uvjerit će vas da topu nije tako teško napraviti. S vama smo odlučili podijeliti recept za topu koji je Harry Cooper otkrio u videu na svom profilu, a što vam je potrebno i kako i sami možete napraviti ovo tradicionalno jelo otkrijte u nastavku.
Sastojci:
- 50 g putera
- 2 velike kašike pavlake
- 3 velike kašike mladog sira
- 2 velike kašike kajmaka
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 50 g dimljenog sira
Priprema:
Istopiti puter te dodati pavlaku, izmiješati i nakon minut do dva dodati mladi sir i kajmak. Dobro izmiješati i kuhati na srednje visokoj temperaturi 4 - 5 minuta. Posoliti i dodati umućeno jaje, izmiješati i na kraju dodati rendani dimljeni sir. Promiješati dok se sir ne istopi i servirati uz tople somune.
Za detaljniji pregled, pogledajte i video ispod!
***
Video: @harrycoop.er