Ovaj dućan ima najljepši pogled na Stari most i odične proizvode iz Hercegovine - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovaj dućan ima najljepši pogled na Stari most i odične proizvode iz Hercegovine

Tekst:

Marija Perić

GOURMET
24.8.2022.

Jednom kada posjetite ovaj concept store tik uz Stari most, odmah vas osvoje mirisi, ugođaj, kao i jedinstvenost prostora koji nudi mnoštvo zanimljivih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U ponudi concept storea The Spirit of Herzegovina dostupni su domaći proizvodi rađeni sa mnoštvo pozornosti koji će uljepšati vaš dom, kuhanje ili gourmet uživanje sa najmilijima. Idealan spoj svega što nas može podsjetiti na Hercegovinu lako ćete naći u ovoj trgovini koja pretvara kupnju u posebno iskustvo. Uz police ispunjene proizvodima koje biste htjeti upoznavati cijelo popodne, ovaj store je ujedno i mjesto na kojemu možete kušati mnoga vina. Magiji naravno pridonosi jedan od zavidnih i najljepših pogleda na Stari most kao i činjenica da proizvode u ponudi ovog dućana rade žene.

 S obzirom da nas je istinski fasciniralo ovo nešto drugačije mjesto, razgovarali smo sa Emicom Ćorić koja je glavna dama iza ove poduzetničke ideje. Ona je s nama podijelila što je bila inspiracija za otvaranje ovakvog mjesta, otkrila nam je što sve možemo naći u njenom concept storeu, ali i koja vina možete kušati u njenoj radnji. Više donosimo u nastavku.

 

Concept store i ujedno kušaonica vina – kako ste došli na ideju za otvaranje ovakvog mjesta sa zanimljivim iskustvom posjete?
 

Mislim da Mostar kao grad ima dosta da ponudi posjetiocima – od bogate baštine, historije i kulinarstva – ali mjesto poput ovoga sigurno nije imao. Mjesto gdje topli zrak ugrijan hercegovačkim suncem dopire sa prozora dok birate za sebe samo najbolje iz hercegovačkih polja i proizvode napravljene rukama vrijednih žena Hercegovine, pa uz to i čaša vina, maslinovo ulje, sir i rumena smokva – pa da li postoji bolji ambasador ili ambasadorka za našu Hercegovinu od ovoga? Sve to sa najljepšim pogledom na Stari most.

 Tu je ideja – kako da ovom gradu ponudimo nešto svjetsko, a pored toga i vrlo društveno odgovorno i domaće, sve uz čašu (ili flašu) najboljih vina naše suncem okupane regije. A kad je društveno odgovorno poduzetništvo u pitanju, ovdje preko 60 žena zarađuje za svoju svakodnevicu, a neke samo ovdje prodaju, jer nisu dobile priliku negdje drugo. 

 

Kakva sve vina možemo naći u vašoj ponudi? A kakve sve proizvode imate u concept storeu?
 

Mi imamo naša, hercegovačka vina – tu je Emporia Carski Vinogradi, Vinarija Nuić, Vinarija Čitluk, Vinarija Andrija, Vinarija Vukoje, Vinarija Rubis. Kad su proizvodi u pitanju, imamo nakit, manžetne, marame i keramičko posuđe, ručno rađeni sapuni, svijeće, pa onda likere od raznog voća, a izdvajamo liker od limuna sa čili paprikom za vas, pa smokva, travarica i domaća rakija.

 Najljepše domaće ajvare, ručno rađenu pastu, maslinovo ulje, mirise od lavande, med, kompote i razna slatka i začine. Kažem vam, duh Hercegovine u pravom smislu ove fraze, ne pretjerujemo.

 

Gdje se nalazite u Starom gradu u Mostaru i u kojim satima vas tu možemo pronaći?
 

Mi se nalazimo odmah uz Stari most, ako stanete na sredini mosta okrenuti prema pravcu gdje Neretva otiče, mi smo vam prvi na lijevu stranu. Vrlo deskriptivno, znam, ali se nadam da ste uspjeli na trenutak da zamislite modru rijeku, mostarsko sunce i miris Hercegovine.

 U radnji nas možete naći svaki dan od devet ujutro do deset navečer, a dostupni smo na telefon u bilo koje doba, slobodno zovite ili nas kontaktirajte na IG profilu @thespiritofhercegovinabyemica.

Dašak ambijenta i uvid u asortiman proizvoda otkrijte i kroz fotografije u nastavku.

 

***
Naslovna fotografija: @thespiritofherzegovinabyemica 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno