Vrijeme je za sunčane naočale! Otkrivamo koji model birati s obzirom na vaš oblik lica. - Bonjour.ba - bh.lifestyle maga...

Vrijeme je za sunčane naočale! Otkrivamo koji model birati s obzirom na vaš oblik lica.

Tekst:

Marija Perić

MODNI DODACI
6.3.2023.

Sunčane naočale jedan su od najpopularnijih modnih dodataka koji daje određeni šarm vašem outfitu, a i dosta otkriva o vašem karakteru i ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Također, važno je da sunčane naočale dobro kompletiraju naš oblik lica, čime smo se odlučili pozabaviti u našem novom vodiču. Istražujući lica celebrity dama izdvojili smo nekoliko ključnih oblika lica među kojima ćete pronaći onaj koji najviše liči vašem. Nakon što odredite oblik vašeg lica, sljedeći korak biti će odrediti značajke vašeg lica i koje sunčane naočale najbolje naglašavaju prirodne crte lica. Ovisno o dužini i širini lica, otkriti ćete da vam možda ipak bolje stoje određeni modeli sunčanih naočala koje ste ranije zanemarivali. Bonjour.vodič otkrijte u nastavku.
 

Ovalno lice

Ako ste jedna od dama koje imaju ovalno lice, baš kao Meghan Markle, tada je vaše lice izduženo, tj. duže je od čela prema bradi, nego od uha do uha. Takvom obliku lica najbolje odgovaraju sunčane naočale koje su predimenzionirane i naglasak stavljaju na oči kako bi se izbalansirala dužina lica sa širinom lica. Primjer predimenzioniranih naočala koje bi vama dobro stajale su: mačkaste naočale, takozvane D-frame sunčane naočale ili avijatorice.

 Srcoliko lice

Ako imate naglašene jagodice uz široko postavljene obrve baš kao Reese Whiterspoon, imate lice koje se sužava prema bradi. Ovaj oblik lica je najviše prilagodljiv raznim modelima sunčanih naočala, no one koje vam najviše laskaju svakako su više okrugle naočale kao što su avijatorice i popularne D-frame sunčane naočale.

 Kvadratno lice

Ovaj oblik lica kako i samo ime da naslutiti ima jednaku dužinu i širinu lica, što nalikuje kvadratu. Kvadratnom licu kakvo ima i Angelina Jolie najbolje laskaju okrugle ili ovalne sunčane naočale koje uspijevaju izbalansirati oštre linije lica. Dobar izbor može biti ako birati tanje okvire sunčanih naočala.

 Okruglo lice

Ukoliko je vaše lice okruglo, kao kod Selene Gomez, tada će najbolji odabir biti kvadratne i D-frame sunčane naočale koje će dati naglasak vašim jagodicama i dati određenu oštrinu crtama lica. Uokviriti će vaše lice na najbolji mogući način, a dobar trik može biti da birate sunčane naočale čiji se donji dio okvira završava odmah iznad jagodica.

 Trokutasto lice

Ovakav oblik lica najširi je na području brade, a sužava se prema čelu, baš kao kod Lucy Hale. S obzirom na to, kako biste postigli balans, model sunčanih naočala kao što su mačkaste izvrsno će naglasiti vaše prirodne crte lica. Uz mačkaste naočale, birajte i D-frame sunčane naočale, a dobar trik može biti da birate sunčane naočale sa debljim gornjim dijelom okvira.

 


***
Naslovna fotografija: @emitaz

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno