Street style: Inspirativne monohromatske kombinacije u zelenoj boji - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Street style: Inspirativne monohromatske kombinacije u zelenoj boji

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
17.6.2022.

Nijanse zelene boje su ovladale kombinacijama u 2021. kao simbol prirode, a taj trend ne prestaje ni na ljeto ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Mnogim dizajnerima je bila inspirativna boja u vrijeme pandemije, te smo je mogli vidjeti kroz komade mnogih revija, ali i na policama high street dućana. Modni svijet je očigledno opčinila jer se i ove sezone nosi u svim nijansama, od limun žute do trava – zelene boje. Omiljene modne insajderice su komade u ovoj boji nosile s onima u roza, plavoj i žutoj, a sada se zelena prelila na cijeli outfit te se nosi kroz monohromatske spojeve. 

 Iako na prvu boja za dnevne kombinacije, modni znalci su učinili da shvatimo da je nosiva i u poslovnim ali i svečanijim prilikama. Kombinacije koje su birale gošće naše današnje modne lekcije kreiraju pravu lepezu različitih stilova. Tako su neke od njih zelene kombinacije iznijele u vidu setova trenerki, lanenih kompleta, šorceva u spoju s košuljom ali i neizostavnih ljetnih komada – haljina. Upravo sa zelenim haljinama od satena je moguće kreirati savršenu ljetnu kombinaciju za svečanije prilike. 

 

Najljepše street style kombinacije u zelenoj boji 
 

* * * 
Naslovna fotografija: @jelenasimeonova 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno