Što su parfemska ulja i kako ih koristiti? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Što su parfemska ulja i kako ih koristiti?

Tekst:

Bonjour.ba

ZDRAVLJE I NJEGA
1.5.2022.

Jedna mirisna kap dovoljna je da vas suptilan i ženstven miris prati kroz cijeli dan... Tako bismo u jednoj rečenici opisali parfemska ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Parfemima svi mi na neki nevidljiv način drugima šaljemo poruku o svojoj osobnosti. Doista je zanimljivo kako često karakter osobe i možemo povezati s parfemom koji nosi. On je naš suputnik i daje nam onaj finalni touch koji nam je često prijeko potreban za potpuno samopouzdanje kada izlazimo iz svog doma. Ako je parfem za vas važna karika, onda zasigurno volite kada vas omiljene mirisne note prate tijekom cijelog dana. Nažalost, za klasične parfeme je to često prevelik izazov, ali srećom tu su parfemska ulja.
 

 

 

Odmah na samom početku ćemo razjasniti koja je to razlika između uljnih i klasičnih parfema. Naime, parfemska ulja su znatno više koncentrirana, a njihova baza nije alkohol nego ulje. Sigurno ste nekad primijetili kako vam koža vremenom postane suha ili iritirana na onim mjestima na koja nanosite parfem. To se događa zbog prisutnosti alkohola. Uljni parfemi umjesto alkohola imaju ulja koja dodatno hidratiziraju kožu te su idealan izbor za osobe sa suhom i osjetljivom kožom.
 

Kako nanijeti parfemsko ulje?

Parfemska ulja dolaze u roll on obliku ili pak s pipetom. Kao i klasične parfeme, nanosite ih na zapešća, iza uha, na pregib lakta i na dno vrata. Zahvaljujući maloj količini koju je potrebno nanijeti, parfemska ulja traju duže, a miris vas prati doslovno cijeli dan. Cijela ta priča o koncentriranom parfemu koji u sebi sadrži i njegujuće ulje zvuči toliko primamljivo, zar ne? Svakako ih stavljamo na svoju wish listu.

 

 

***
Naslovna fotografija: @sundayshop.co

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno