TEKST: Ana Rotim

DATUM OBJAVE: 16.3.2023.

Popularna američka franšiza toplih napitaka i brze hrane, među kojima se najviše izdvajaju slastice, vrlo često privuče pažnju milenijalaca i generacije Z.


Naime, osim što su popularni po svojoj primamljivoj ponudi Starbuck vrlo dobro dirigira i trendovima stoga nije čudno da se ova franšiza nalazi u vrhu liste najuspješnijih poduzeća. U želji da predstave nešto novo, ali opet i veoma zanimljivo Starbucks je otvorio 2021. godine podružnicu u staroj jezgri grada Dubaija te posjetiteljima ponudio nešto drugačije iskustvo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by yxwan? (@yxwan)



Moderni interijer zamijenjen je tradicionalnom arhitekturom koja se uklopila u okruženje, stoga je ovaj Starbucks vrlo brzo postao prepoznat među turistima i ljubiteljima toplih napitaka. Nakon skoro pa dvije godine od službenog otvorenja, ovaj Starbucks dobio je od posjetitelja titulu the most iconic podružnice. Stoga, ako još niste imali priliku zaviriti u ovaj odveć prepoznatljivi Starbucks u nastavku donosimo fotografije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Pahati (@nickastig)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???? (@violaveling)

* * *
Naslovna fotografija: @leylarcva 


Bonjour

Kako servirati hranu na drvenoj dasci i stvoriti cozy jesenju atmosferu kod kuće?

TEKST: Adelisa Mašić

Kako servirati hranu na drvenoj dasci i stvoriti cozy jesenju atmosferu kod kuće? Kako servirati hranu na drvenoj dasci i stvoriti cozy jesenju atmosferu kod kuće?

Kako dani postaju hladniji, sve češće biramo ostati kod kuće, okupiti prijatelje i uživati u toplini razgovora, mirisu vina i nečemu finom za pojesti.

Umjesto klasičnog postavljanja stola, ove jeseni sve češće biramo servirati hranu na drvenoj dasci, jer unosi toplinu, jednostavnost i onaj domaći osjećaj.

 



1. Počni s bazom  

Odaberi dasku od maslinovog drveta, hrasta ili tamnijeg drveta s izraženom teksturom. Ako pripremaš više zalogaja, koristi nekoliko manjih daski: jednu za sireve, drugu za voće, treću za slatke dodatke.

 



2. Pronađi ravnotežu  

Savršena ravnoteža nastaje kad spojiš suhomesnato i meke sireve sa svježim voćem, poput grožđa ili smokvi. Dodaj nekoliko listova rukole, malo meda i par kapi maslinovog ulja za onaj chef’s touch efekat.

 



3. Igraj se slojevima i detaljima  

Zamotaj prosciutto oko grissina, napravi male redove sira ili složi smokve i orahe u male sekcije. Za dodatni efekat, koristi zdjelice od keramike ili stakla, a sve začini ruzmarinom ili timijanom.

 



4. Dodaj jesenski pečat  

Topli tonovi i sezonski detalji čine razliku: mini bundeve, grančice suhog lišća, svijeće u staklenim posudama. Cijeli sto dobija onaj 'autumn dinner vibe', čak i ako servirate samo vino i zalogaje.

 



U konačnici, nije poenta u savršenstvu već u atmosferi, a ako planiraš vikend bijeg u prirodu, još je ljepše servirati vani na terasi, vikendici ili pikniku u šumi. Par dobrih sireva, svježe voće i drvena daska dovoljni su da običan trenutak postane savršen mali ritual.

Foto: @the_loverosie_


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!