Sarajevo: Saznali smo sve o ovogodišnjem Social Media Summit-u - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo: Saznali smo sve o ovogodišnjem Social Media Summit-u

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
4.5.2023.

U prostoru Doma mladih – Centra Skenderija, 18. i 19.05.2023. godine održat će se drugi po redu Social Media Summit, koji će na jednom mjestu okupiti svjetske i regionalne stručnjake, predstavnike vodećih kompanija i brendova, agencije i influencere koji kreiraju content za društvene mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Društvene mreže su postale najjači kanal za interakciju, komunikaciju i komercijalni marketing. Eminentni govornici će  kroz edukativan sadržaj, objasniti uspjeh društvenih mreža, njihov utjecaj, kako ih koristiti, koji su benefiti influencer marketinga i zbog čega odabrati određenog influencera za saradnju, te na koji način brendovi trebaju usmjeriti komunikaciju i content na društvenim kanalima.

Ovogodišnji Social Media Summit pokriva niz važnih tema povezanih s neprestano razvijajućim svijetom društvenih medija. Konceptualno kroz programski dio pokrit će se pet ključnih tema:

Social selling – kao sve značajniji način prodaje putem društvenih medija i prilika za povezivanje s kupcima i poticanje prodaje putem društvenih medijskih platformi.

Fokusom na WEB 3 – predstavit će se promjene koje donosi sljedeća generacija interneta koja naglašava decentralizaciju, kontrolu korisnika i transparentnost. Kroz konferenciju će se istražiti utjecaj WEB 3 na društvene mreže i potencijale novih platformi za content creatore i brendove. Tu će se govoriti i o NFT i Metaversu, te kakva su iskustva sa novim tehnologijama.

Temom o Cybersecurityju će se istaknuti važnost kibernetičke sigurnosti kod zaštite ličnih i poslovnih podataka.  Izuzetno interesantno će biti poslušati i govornike koji će svoja izlaganja usmjeriti na Trends in Social Media te na taj način nas upoznati sa najbrže rastućom društvenom mrežom TIKTOK, sve većom važnosti video sadržaja, rastućom ulogom mikro-influencera, te kreiranjem sadržaja kroz Social Audio tj. potencijalima podcasta - kao komunikacijske platforme.

Pored edukativnog dijela posjetioce očekuje i odličan zabavni program koji će upotpuniti ovu izvrsnu konferenciju.


* * *
Foto: Social Media Summit Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci