5 super zabavnih ideja za porodične aktivnosti zimi u kojima će svi uživati - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 super zabavnih ideja za porodične aktivnosti zimi u kojima će svi uživati

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

MAME RULZ
21.2.2023.

Od super zabavnih do edukativnih, postoji mnogo načina za porodične aktivnosti kojima se možete baviti u bilo koje doba godine, ali aktivnosti kad je snijeg i slično mogu biti ograničene vremenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga smo odlučili izdvojiti neke ideje koje će vam dati malo inspiracije za planiranje vašeg zajedničkog dana koji će ostati u sjećanju.


Volontirajte skupa
 

Smatrajte to kvalitetnim vremenom na kvadrat: možete provesti dan sa svojom djecom gdje ona uče o radosti pomaganja drugima.

Kada birate gdje biste volontirali, uzmite u obzir stvari koje vaše dijete voli npr. ako voli pse, uživat će u prikupljanju zaliha za sklonište za životinje. Također, sa mlađom ekipom možete posjetiti i starački dom.
 

Pokrenite porodični klub knjige

Odaberite priče koje se dopadaju svim članovima porodice bez obzira na godine. Čarli i tvornica čokolade i Jumanji imaju humor u kojem i odrasli mogu uživati. Pinokio je također dobar odabir ili Alisa u zemlji čuda. Neka jedna osoba čita naglas ili se izmjenjujte kako biste zajedno doživjeli priču. Sa starijom djecom napravite raspored tako da svi imaju vremena za čitanje prije vašeg porodičnog sastanka kako bi razgovarali o knjizi. Nakon toga, opustite se i pogledajte verziju filma (ako postoji).

 Sankanje
 

Zimi gotovo da nema boljeg provoda od sankanja. Napunite termos bocu toplom čokoladom, ponesite sendviče i omiljene grickalice za slatku pauzu.

 Napravite Snješka
 

Sve dok imate snijega na tlu, ovo je zabavna i besplatna aktivnost u kojoj će svi uživati. Također, možete se podijeliti u timove i takmičiti ko će napraviti boljeg snješka. Dodijelite nagrade za najkreativnije!

 Klizanje
 

Najbolji dio zime je to što možete pronaći jedno od mnogih klizališta na otvorenom i zabaviti se na svježem zraku.

 

Foto: freepik.com***
Naslovna fotografija:@gosiabednarczuk

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno