Upoznajte zanimljiv bh. brend koji pravi dječije igračke od prirodnih materijala - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Upoznajte zanimljiv bh. brend koji pravi dječije igračke od prirodnih materijala

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

MAME RULZ
30.1.2023.

Većina danas igračaka radi se od plastike i loše kvalitete, a upravo je to inspirisalo jednu ekipu da kreira zanimljive, zdrave, ekološke igračke koje su ubrzo osvojile srca mališana, ali i roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o igračkama koje na poseban način potiču maštu najmlađih, odvlače im pažnju od digitalnih uređaja dok sami stvaraju zanimljive igre i priče sa drvenim prijateljima.

Kako je nastao ovaj bh. brend, koje su to omiljene igračke mališanima, kao i šta ih to posebno izdvaja u odnosu na druge brendove saznajte u nastavku.

 


Kada je nastao vaš brend i ko čini vaš tim?

Naš brend je nastao, hajmo reći sasvim neplanski i slučajno. Naime, prvobitno su igračke nastale iz vlastite potrebe. Željeli smo za svoju djecu da nabavimo održive igračke koje su edukativne, zabavne a da pri tome nisu štetne ni za dijete ni za okolinu – u to vrijeme na našem tržištu toga gotovo da nije nikako ni bilo. Tako smo odlučili da sami dizajniramo takve igračke. U toj fazi podršku smo imali od kompanije Aptha Furniture koja ima ogromno iskustvo u finoj obradi visokokvalitetnog drveta i kojima je na prvom mjestu održivost proizvoda i ekološki pristup samom procesu proizvodnje - što je i nama bio imperativ. Sama komercijalizacija proizvoda je krenula kada su naši prijatelji i poznanici počeli da nas pitaju za proizvode pa smo tako odlučili da napravimo svoju prvu kolekciju koja je zaista naišla na pozitivne komentare što je nama naravno dalo ogroman vjetar u leđa.

 


 

Koji se sve artikli kriju u vašoj ponudi?

U našem asortimanu pronaći ćete sve zbog čega dječije srce brže kuca. Proizvodi iz naše prve kolekcije namjenjeni su djeci, tačnije todlerima uzrasta do 3 godine. Dok vaše dijete nastavlja istraživati svijet oko sebe, pomozite mu da otkrije nove stvari uz proizvode iz naše kolekcije koja se sastoji od drvenih hodalica sa blokovima za slaganje, slagalica sa zanimljivim životinjskim motivima, push & pull igračaka za prve korake, drvenih kutija sa oblicima te tornjeva za slaganje. Sve igračke iz kolekcije dizajnirane su da stimulišu finu motoriku najmlađih, doprinose dobroj koordinaciji ruku i očiju, te podstiču prostorno razmišljanje. Kakve god avanture vaš mališan smislio, naše drvene igračke će sigurno pokrenuti njihovu maštu dok ih usput pouče puno toga.

 

 

Šta vaš brend čini posebnim na domaćem tržištu?

Naša posvećenost održivosti. Kao bh. proizvođač drvenih igračaka za najmlađe, posvećeni smo tome da budemo ljubazni prema našoj planeti. Svaka igračka iz naše kolekcije izrađena je u Bosni i Hercegovini, prolazi završni ručni rad od ekološki prihvatljivog drveta i obojena je netoksičnim bojama na bazi vode. Ispunjavamo sve Evropske standarde koji se odnose na sigurnost korištenja materijala, boja i ulja za izradu drvenih igračaka pa tako “Skule” imaju i FSC certifikat. Znamo da je najveća radost izmamiti osmijeh našim najdražim mališanima. Ipak, briga o njima je svima nama na prvom mjestu. Zato smo kreirali drvene igračke koje su sigurne za djecu, ekološki su održive, imaju edukativnu notu i pomažu u razvoju motoričkih sposobnosti kod djece. Zajedno sa našim partnerima i kupcima, ostavit ćemo svijet boljim mjestom nego što smo ga našli. Sve što stvaramo je promišljeno i napravljeno s ljubavlju. Izrađujemo proizvode izuzetno visokog kvaliteta koje su dizajnirane da traju, tako da se mogu koristiti i prenositi na sljedeće generacije.

 

 


Kako teče sam proces proizvodnje vaših artikala?

Već smo spomenuli da nam je ekološki pristup u proizvodnji bio imperativ. Nakon što smo u saradnji sa našom dizajnericom razvili proizvode, pristupili smo izradi tehničkih crteža. Nakon čega smo detaljno obratili pažnju na to da se koriste ekološki prihvatljivi materijali i materijali koji nisu štetni za zdravlje mališana - znamo da mališani, pogotovo u dobi za koju su namjenjene naše igračke stavljaju stvari u usta. Za površinsku obradu koriste se ulja i lakovi na vodenoj bazi koja nisu štetna. Svaka igračka u svojoj finalnoj fazi prolazi završni ručni rad koji daje posebnu notu našim igračkama. Sve igračke iz kolekcije premazane su lanenim uljem koje se koristi u ishrani.

 Koji je artikl iz aktualne ponude ukrao najviše simpatija?

Domaći brend koji budi emocije! A najviše emocija izazvala je upravo naša drvena hodalica “Moji prvi koraci”. Naš bestseller je pravi izbor za bebine prve korake. Karakteriše je čvrsta drvena konstrukcija laka za guranje, a blokovi su savršene veličine tako da ih male ruke lako drže. Sa 37 blokova jarkih boja mališani poboljšavaju svoje fine motoričke vještine i sposbnost rješavanja problema. Drvena hodalica “Moji prvi koraci” postala je omiljena guralica mališana. Savršen su poklon za mališane koji vole da svoje stvari prevoze s mjesta na mjesto, jako je zabavno hodalicu koristiti kao prevozno sredstvo za omiljene plišane igračke ili lutkice.

 3 stvari koje bi se po vama trebale naći u svakoj dječijoj sobi?

Čvrsto vjerujemo da u ovom elektronskom dobu još uvijek postoji mjesto za bezvremenske igračke koju maštovitu djecu nagrađuju satima zanimljive igre. Uz pomoć naših najmlađih odabrali smo one najljepše i najzabavnije igračke koje trebaju naći mjesto u svakoj dječijoj sobi. Naša lista must have igračaka, koje su testirala djeca i ocijenili njihovi roditelji: hodalica “Moji prvi koraci”, kutija sa oblicima “Oblak” i slagalica ”Pingvin”.

 Gdje možemo pogledati/kupiti sve artikle?

Otkrijte našu divnu kolekciju drvenih igračaka za mališane na online shopping platformi Kupina.ba. Također, svi naši proizvodi su dostupni za narudžbu na Orea Bazaaru. Na obje online platforme svojim kupcima nudimo odlično iskustvo kupovine, posebne pogodnosti i najbržu dostavu. Osim toga čitav asortiman možete pogledati I naručiti direktno na našem instagram nalogu @skule.ba. Uskoro će biti dostupan i oficijelni web shop našeg brenda sa svim proizvodima.
 

***
Naslovna fotografija: Skule.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno