Skinimalizam: Trend njege kože koji je osvojio beauty insajderice - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Skinimalizam: Trend njege kože koji je osvojio beauty insajderice

Tekst:

Ana Rotim

ZDRAVLJE I NJEGA
26.1.2023.

Jeste li ikada razmišljali postoje li trendovi u svijetu njege kože?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, često govorimo o tome kako je koži potrebna individualan pristup i personalizirana njega. No jesmo li uistinu razmišljali koje trendove primjenjujemo kada je naša skincare rutina u pitanju? Mnogi će se složiti da do danas na to nisu obraćali veliku pozornost. 

Posljednjih godina beauty scena službeno je predstavila skincare trend za koji mnogi smatraju da će obilježiti ovu i nadolazeće godine.  Riječ je o skinimalizmu, odnosno trendu koji stavlja naglasak na minimiziranje skincare proizvoda u svakodnevnoj beauty rutini. 

Foto: @mityaaagina


Zašto je skinimalizam postao toliko popularan?

Minimalistički trend ostavio je trag pri kreiranju skincare rutine gdje stručnjaci naglašavaju da možete uz jako mali broj proizvoda postići konkretne rezultate. Nekvalitetni proizvodi, kao kombinacija sastojaka nepotrebnih našoj koži mogu izazvati dodatno isušivanje i iritaciju. 

Koje proizvode birati?

Kreiranje skincare rutine prema filozofiji skinimalizma trebalo bi biti prema vašim potrebama. To znači da se fokusirate na proizvode za koje ste primijetili da donose najbolje rezultate vašoj koži. Uz to ne zaboravite svakodnevnu zaštitu i hidratizaciju kože, stoga neka SPF i hidratantna krema budu i dalje obvezan dio vašeg beauty nesesera. 

Skinimalizam i makeup

Teoriju skinimalizma možete provesti i u svojoj makeup rutini tako što se vodite slavnom izrekom „manje je više". Naime, bit je da istaknete prirodnu ljepotu tako makeup proizvode iskoristite da prekrijete nedostatke poput podočnjaka i neželjenog crvenila. Baš kao i kada je riječ o skincare rutini, važno je koristiti proizvode koji najbolje odgovaraju vašoj koži kako biste postigli željeni look.


Foto: @chloebbbb

* * *
Naslovna fotografija: @annekeemolenaar 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno