Pronašli smo pekarnicu u kojoj možete probati najslađe kurtoše - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pronašli smo pekarnicu u kojoj možete probati najslađe kurtoše

Tekst:

Ana Rotim

GOURMET
9.5.2022.

Bilo da planirate odlazak u Sloveniju, malu gastro turneju ili pak poslovno putovanje pronašli smo simpatičnu lokaciju koju morate posjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kurtoš, chimney cake, dimnjak ili trdelnik popularna je slastica od poludizanog rolanog tijesta koja će vas osvojiti rapsodijom okusa i primamljivim mirisom cimeta. Da mnogi ne mogu odoljeti ovom ukusnom pecivu dokazuje činjenica da su se dvije sestre iz Slovenije - Špela i Maša Debevc odlučile specijalizirati za izradu upravo kurtoša i u Ljubljani otvorile odveć poznatu pekarnicu Sisters Kurtoš

 Naime, tijekom izrade tijesto se omotava oko valjka pri čemu slastica dobiva prepoznatljiv izgled, a nakon pečenja pecivo se zarola u mješavini šećera, cimeta i vanilije te dekorira i puni prema želji. U ponudi pekarnice pronašli smo takozvane hladne kurtoše punjene sladoledom koje će mnogi obožavati posebno tijekom visokih temperatura, slatke i okus koji je hit određenog mjeseca. 

 Moge slatkoljupce posebno će oduševiti kurtoši punjeni okusima omiljenih slatkiša poput kinder buena, snickersa, zanimljivim kremama i dodacima. Za one koji žele okusiti ove primamljive slastice, pekarnicu Sisters Kurtoš možete posjetiti na adresi Breg 4.

 


* * *
Naslovna fotografija: @sisterskurtos 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno