TEKST: Marija Perić

DATUM OBJAVE: 25.10.2021.

Široki Brijeg također krije zanimljivu gourmet ponudu što smo otkrili uz preporuke naših čitateljica koje su s nama podijelile imena odličnih restorana.

Naravno i ovaj put su njihove preporuke i dodatno istraživanje restorana učinili da Široki Brijeg poželimo posjetiti već sutra u potrazi za najukusnijom pizzom, hamburgerima, biftekom ili pastom.

Gdje jesti i uživati u gourmet pauzi u Širokom Brijegu, otkrijte u nastavku.

Hotel Park Široki Brijeg – Restoran Domano

Više otkrijte ovdje

Adresa: Trg dr. Ante Starčevića 4

***

Barrique 

Više otkrijte ovdje.

Adresa: Trnska cesta 25. 

***

Vrelo Borak

Više otkrijte ovdje

Adresa: Borak, Široki Brijeg 88220 

***

Lovros's Barbecue Bar

Više otkrijte ovdje

Adresa: Fra. Didaka Buntića 66 

***

Basilico Gastro Bar

Više otkrijte ovdje

Adresa: Kvaternikova bb

***

Don Anđelo

Više otkrijte ovdje

Adresa: Trnska cesta

***

Naslovna fotografija: @gastrobar_basilico
Tekst: Marija Perić


Bonjour

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

TEKST: Adelisa Mašić

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.

Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.

 



Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica. 

 



Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.

Kako se pravi?  
 


 

  • Pripremite tijesto od brašna, maslaca, šećera, jaja i praška za pecivo.
  • Rasporedite ga u kalup i preko stavite očišćene i narezane šljive.
  • Dodajte malo šećera i cimeta za puniji okus.
  • Na kraju pospite mrvicama od brašna, maslaca i vanilin šećera.
  • Pecite oko sat vremena na 180°C dok površina ne postane zlatna i hrskava.

     



Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba 

Foto: @blairgreyx


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!