Sijeda kosa: Kako ju prigrliti i što napraviti kad se pojave prve sijede? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sijeda kosa: Kako ju prigrliti i što napraviti kad se pojave prve sijede?

Tekst:

Marija Perić

KOSA
8.5.2022.

Nije tajna kako je upravo kosa i naša frizura veliki izvor samopouzdanja za žene. Često ćemo se našaliti kako nam dan ovisi o tome kako nam kosa izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Mi kažemo kako je prirodni proces pojave prvih sijedi itekako vrijedan hvalospjev svega što ste dosada prošli i sijede možete prigrliti na različite načine. Nakon što vidite nekoliko prvih sijedih vlasi, imate nekoliko opcije - odlučiti i zadržati svoje sijede kakve jesu ili se poigrati s bojama za kosu, kao i raznim drugim beauty trikovima. 
 

Kako prigrliti prve sijede?
 

Ako ste primijetili svoje prve sijede i sada želite imati u potpunosti sivu kosu, postoji nekoliko tehnika koje možete iskoristiti. Ovaj prirodni prijelaz ka sivoj kosi može biti tranformirajuće iskustvo koje vam pruža novi izgled. Izgledati će tako prirodno, sjajno i naglasiti vaše crte lica, što može biti način da prigrlite i zavolite svoju sijedu kosu. Postoji nekoliko načina kako u potpunosti kosu transformirati u sivu boju.

 Prvi način je da pustite da vaš izrast sa sijedim vlasima izraste određeni broj centimetara, a onda frizer može ostatak kose obojati u sivu boju u istim nijansama. 

Drugi način je da odmah cijelu kosu obojite u jednu nijansu sive, koja postaje sve svjetlija i svjetlija svakim novim tretmanom. Ovaj postupak može trajati i do godinu dana dok ne dođete do željenih nijansi i u potpunosti sive kose.
Obe frizure se kasnije mogu prilagođavati uz dodavanje nekoliko sivih i bijelih pramenova kako bi frizura dobila na dimenziji i poletnosti. Važno je da ovako tretiranu kosu održavate i njegujete između tretmana kako bi ostala nježna na dodir i snažna. U odabiru proizvoda za njegu vaše kose posavjetujte se sa svojim frizerom koji će vam moći dati stručnu preporuku posebno za vašu kosu.

 Treći način je da dopustite da vaša kosa prirodno izraste uz sijede vlasi. Ovaj način zasigurno je duži, no može biti jedna od vaših preferencija ako volite prirodan izgled i ne želite bojati kosu. Prigrliti svoje sijede itekako je vrijedan i poseban proces koji vam također dopušta da zavolite tu fazu života i sebe s novim izgledom.

 

Koje još beauty korake možete napraviti kad se pojave prve sijede?
 

Prvi put kad ugledate sijede kod sebe možda se osjećate iznenađeno, no, donosimo još nekoliko koraka koje možete napraviti.
 

Nemojte paničariti
 

Pojavljivanje sijedi prirodna je stvar. Važno je upamtiti da, ako ste odjednom vidjeli nekoliko sijedi vlasi, ne mora značiti da će cijela vaša kosa uskoro biti sijeda. Postoje načini uz koje možete sakriti sijede, a možete ih i prigrliti i učiniti novim, simpatičnim dijelom vaše frizure.

 

Nemojte ih čupati
 

Razotkriti ćemo jedan mit odmah na početku – čupanje sijedih vlasi ne uzrokuje rast još većeg broja sijedih vlasi. No, postoje drugi izazovi koji nastaju kada čupate sijede vlasi. Možete uzrokovati da vaša kosa bude tanja na tom području ako iščupate sijede vlasi, a osim toga, na tom mjestu mogu rasti kraće nestašne vlasi koje nećete lako moći stilizirati.

 

Možete ih stilizirati na razne načine
 

Uz povećanje volumena, vaše sijede vlasi mogu biti teže za uočiti. Feniranjem prema gore i uz uvijače za kosu možete postići volumen s kojim ćete umanjiti vidljivost korijena sijedih vlasi.

 Možete se naručiti na bojanje izrasta
 

Ukoliko se vaše sijede pojavljuju sve češće, između termina za bojanje kose, možete se naručiti na bojanje izrasta. Uz profesionalne ruke i ovaj mali tretman uvijek ćete imati finu boju i stiliziranu kosu koja vam ulijeva samopouzdanje.
 

***
Naslovna fotografija: @annikavonholdt

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno