3 savjeta za brži rast kose - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 savjeta za brži rast kose

Tekst:

Ana Rotim

KOSA
20.10.2022.

Ako ste jedna od dama koja voli imati nešto dužu kosu i frizeru redovno napominje da vam tijekom šišanja skrati samo vrhove, imamo savjete koje ćete rado pročitati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ponekad se dogodi da za određenu svečanost planiramo frizuru za koju nam je potrebna nešto duža kosa, ili pak mislimo da bi nam bolje odgovarala duži izgled kose. Kako biste riješili nedoumice kako na najbolji način ubrzati rast kose u nastavku donosimo par cool savjeta koje možete početi primjenjivati već danas.  

Redovno masirajte vlasište

Za kvalitetnu masažu tjemena potrebno vam je izdvojiti samo desetak minuta u danu. Nježnim kružnim pokretima jagodica prstiju potaknut ćete cirkulaciju, te poboljšati protok krvi koji dovodi kisik i hranjive tvari do korijena kose. 

 Unosite suplemente za rast kose

Vitamin H (Biotin) i cink ključni su elementi za zdravu i njegovanu kosu. Upravo zbog toga liječnici savjetuju unos kvalitetnih namirnica koji obiluju navedenim elementima ili unos suplemenata za poboljšanje izgleda kose i ubrzan rast. Bitno je napomenuti da suplementi ne mogu nadomjestiti, te uz unos navedenih vrlo bitno je da birate namirnice koje će djelovati na rast kose.

Napravite prirodnu masku za kosu

Brojna prirodna ulja mogu poboljšati izgled kose te utjecati na sam rast dlake. Stoga, mnogi preporučuju da u svoju tjednu beauty rutinu ubacite maske na bazi prirodnih ulja poput kokosovog, bademovog ili maslinovog ulja koje će nahraniti vaše tjeme i ubrzati rast kose. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @madiprew 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno