Sarajevo Street Style: Iznenadili su nas trendy proljetni lookovi. Evo što se nosilo! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Sarajevo Street Style: Iznenadili su nas trendy proljetni lookovi. Evo što se nosilo!

Tekst:

Arijana Bošnjak

STREET STYLE
10.5.2024.

Toplina proljeća je obavila naš glavni grad i na ulice izmamila ljude u kombinacijama koje pričaju o proljeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Isto to sunce probudilo je i naš entuzijazam za istraživanjem stilske priče koja se krije u srcu Sarajeva. Vjerujemo da je i vama, baš kao i nama, ovo postalo omiljeno odredište u potrazi za jedinstvenim modnim izričajima u kojima uvijek možete pronaći inspiraciju.

Naša glavna urednica, Emina Smaka, s fotografkinjom Enidom Kajević ponovno je prošetala ulicama kako bi kroz Enidin objektiv zabilježile najnovije trendove ulične mode. Ovoga puta, atmosfera je drugačija – proljeće je tu, što znači da su i modne kombinacije začinjene nekim novim stylish modnim detaljima.
Stanovnici i posjetioci Sarajeva su odložili teške zimske jakne i bunde te su se odlučili za lagane, slojevite kombinacije koje odražavaju ambijent proljeća. Tako su nude tonovi, jarke boje i prozračnost postali imperativ. Blejzeri i lagane jakne zavladali su outfitima, a tople čizme ustupile su mjesto udobnim tenisicama i cipelama u bojama.

Sarajevo Street Style postaje nezaobilazna tradicija koja nam svakodnevno donosi inspirativne priče o modi i stilu stanovnika ovog grada. Kroz naše fotografije, želimo vam dočarati raznolikost i autentičnost modnih izričaja koji krase ulice Sarajeva.
Pratite nas dok otkrivamo nove trendove i priče koje se kriju iza svake kombinacije. Jer moda nije samo odjeća, već i način izražavanja i življenja, a Sarajevo je grad koji to odlično pokazuje.


Sarajevo Street Style

Kada se osvrnemo na proljetne kombinacije koje su prolaznici prošetali, možemo reći da su nude tonovi postali nezaobilazni za kreiranje chic lookova, a uz takvu bazu, posebno se ističe obuća u jarkim tonovima i s raznim trendy uzorcima.
Dok su jedni intenzivne boje proljeća odvažno birali za čitavu odjevnu kombinaciju, drugi su jednostavan look začinili tonovima poput ljubičaste i crvene uz pomoć trendy modnih dodataka.
Nakon ovakve šetnje kroz grad, možemo samo reći da sada željno iščekujemo i sljedeći Sarajevo Street Style, jer, kao što smo i sada imali priliku vidjeti, sunce zaista u svima nama budi novu energiju i na ulice grada donese posebne modne trenutke.


Pogledajte još stylish izdanja s našeg proljetnog Sarajevo Street Style reporta


* * *
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba


*Sve fotografije kreirane su tijekom šetnje Bonjour.uredništva i fotografkinje Sarajevom te smo nasumično birali kombinacije za koje vjerujemo da će inspirirati naše čitatelje.
Ako je vaša kombinacija među odabranima, nadamo se da vam se sviđa i rado ćemo vam original fotografiju poslati i na email.
Ukoliko biste željeli da vaša fotografija nije dio ovog izvještaja, zamolit ćemo da nam se javite na [email protected].
Vaš Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno