Otkrivamo najbolje trenutke koji nas čekaju na ovogodišnjem SPF-u - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Otkrivamo najbolje trenutke koji nas čekaju na ovogodišnjem SPF-u

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
22.6.2023.

Sarajevo Photography Festival (SPF) sutra otvara svoja vrata i sve je spremno za 3 festivalska dana koja će privući pažnju posjetitelja iz BiH, regije i svijeta te predstavlja nevjerojatnu platformu za talentovane umjetnike i fotografe da predstave svoje radove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ceremonija otvorenja, izložba radova finalista i proglašenje pobjednika održat će se u sarajevskoj Vijećnici u prisustvu brojnih umjetnika, medijskih partnera, sponzora, prijatelja i zaljubljenika u fotografiju.

 Kroz brojne izložbe, predavanja, radionice i panel diskusije, posjetitelji i ljubitelji fotografije će imati priliku upoznati se sa radovima talentovanih internacionalnih umjetnika, čuti intimne priče fotografa iz regiona, biti dio edukativnih i kreativnih radionica te učestvovati u panel diskusijama o aktuelnim društvenim temama.

Festival je ove godine obillježio rekordan broj prijava iz cijelog svijeta, više od 2400 fotografija od 453 fotografa iz 45 zemalja svijeta. Takmičarske fotografije pristigle na drugo izdanje Sarajevo Photography Festivala oduševile su žiri svojom kreativnošću i tehničkom izvrsnošću, a vjerujemo da će oduševiti i sve posjetitelje festivala, a u Vijećnici će biti izloženo po 10 najboljih iz svake kategorije u printu i na velikom ekranu.

 

 

Ovaj festival ne samo da je slavi ljepotu i snagu fotografije, već gradi mostove između umjetnika, profesionalaca iz industrije, publike i ljubitelja umjetnosti, a to je ono što je i glavna vodilja festivala.

 

 

Prisustvo svim sadržajima festivala je u potpunosti besplatno.

Sve informacije o programu i lokacijama možete pronaći na oficijelnoj stranici festivala www.sarajevophotofest.ba kao i na društvenim mrežama.

 Oficijelni partneri festivala su Evropska Unija u Bosni i Hercegovini, ASA Banka i BH Telecom.***
Naslovna fotografija: @matkovicandvild

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno