Proslavite Dan porodice! Izdvojili smo 4 mjesta u Sarajevu na kojima će se svi super zabaviti. - Bonjour.ba - bh.lifesty...

Proslavite Dan porodice! Izdvojili smo 4 mjesta u Sarajevu na kojima će se svi super zabaviti.

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

MAME RULZ
15.5.2023.

Svaki roditelj nastoji ugoditi svom djetetu, posebno kada je u pitanju Međunarodni dan porodice. Uostalom, taj dan je odlična prilika da zajednički uradite neke aktivnosti, super se zabavite i nešto novo naučite mališane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ako želite mališanima, ali i sebi priuštiti opuštajuću i edukativnu atmosferu, morate sve unaprijed razmisliti i temeljito se pripremiti. Upravo zbog toga odlučili smo preporučiti vam četiri ideje za mjesta u blizini Sarajeva u kojima se možete zajednički super provesti.

 

 Zoološki vrt Pionirska dolina


Otprilike dva kilometra udaljen od centra grada, na površini od 8,5 hektara nalazi se sarajevski zoološki vrt, Pionirska dolina, koji je jedna od omiljenih destinacija za najmlađe, ali i roditelje.

 Od šetnje kroz prirodu i upoznavanja sa različitim životinjama, u Pionirskoj dolini djeca imaju priliku igrati se na toboganima, klackalicama, vrteškama, a odnedavno otvoren je i adrenalin park namijenjen djeci od pet do 15 godina.

 


 

Zauzima 2.500 metara, a sadrži stijenu za penjanje, zipline i stazu sa preprekama. Ulaznice za djecu mlađu od 5 godina se ne naplaćuju, dok za djecu od 5 do 15 godina karte koštaju 2,5 KM, a za odrasle 3 KM.


 

 


 

Muzej optičkih iluzija


Super zabavan i pri tome edukativan izlet za djecu, ali i roditelje, vodi vas u svijet iluzija. Na otprilike 300 kvadratnih metara, proći ćete kroz više od stotinu eksponata koje su kreirali mladi sarajevski umjetnici, a koji promovišu bh. kulturu i tradiciju, poput 3D Vučka – maskote ZOI ’84, 3D šetnje ulicama Sarajeva, ali i Playroom sa mozgalicama, Beskonačni disko, Naopaka soba, Anti-gravity soba, Poker soba, UV soba, hologrami, magični kauč, beskonačni tunel, bunar bez dna, svjetlosne iluzije...

 


 

Vrelo BosneOvo vrelo nalazi se u podnožju planine Igman, u naselju Ilidža, otprilike oko 15 km od samog centra Sarajeva, a krasi ga divna panorama zelenila i vode gdje možete posmatrati ribe i elegantni ples labudova.

 

 

Vilsonovo šetalište


Uzmite biciklo ili role, pripremite sendviče, piće i zaputite se prema najpopularnijem šetalištu u samom gradu Sarajevu. Saobraćajnicom koja vodi kroz šetalište zabranjen je saobraćaj motornim vozilima vikendima što je odlična prilika da se maksimalno opustite.

 


 

Također, na nekoliko mjesta duž Vilsonovog šetališta najmlađima je na raspolaganju i ograđeno igralište.

 ***
Naslovna fotografija: @mybosnian_home

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno