TEKST: Emina Smaka
DATUM OBJAVE: 13.1.2023.
Ponekad razmišljamo da li uopšte postoje žene kojima nošenje grudnjaka predstavlja zadovoljstvo, a ne samo potrebu?
Ako ste jedna od onih koja jednostavno želi potporu, a grudnjak ne odgovara vašoj odjeći, onda su samoljepljive trake za grudi pravo osvježenje u svijetu rublja. Trend koji je postao popularan već prošle godine na društvenim mrežama, spasio je mnoge dame od neželjenog osjećaja kada se ispod prekrasne haljine naziru tregeri od grudnjaka. Svi su željeli znati kako ih nositi i gdje ih kupiti.
Penti shop je objavio da su sada dostupne i u njihovim dućanima pa smo instant zavirili na njihovu stranicu. Riječ je o samoljepljivim trakama za grudi s push up efektom koje su vodootporne, a odgovaraju svim košaricama grudnjaka od A do G. Lako se nanose i skidaju, no, ne trebate brinuti o tome da će vam spasti tokom nošenja. U nastavku donosimo i link za kupovinu.
* * *
Naslovna fotografija: @leoniehanne
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!