Samba tenisice vole i bh. cure. Evo kako ih kombinuju. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Samba tenisice vole i bh. cure. Evo kako ih kombinuju.

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

STREET STYLE
22.5.2023.

Kada govorimo o udobnosti, bez sumnje, prva obuća na koju pomislimo su tenisice. Ovaj dodatak je posljednjih godina doživio pravu revoluciju i više se ne smatra samo izborom za sportski stil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno dame vole nosite svoje omiljene tenisice uz suknje , kao i uz bilo koju vrstu hlača, ​​čak i one po mjeri koje odgovaraju blejzeru, a jedan od najprodavanijih modela Adidas tenisica osvojio je i bh. scenu.

 

 


Naime, model tenisica Samba ima karakteristične tri linije sa strane, ravni gumeni đon i one su drugi najprodavaniji Adidas model u čitavoj historiji. Ovaj trend postignut je zahvaljujući hypu koji je nastao oko njih na TikToku, gde su se korisnici generacije Z zaljubili u jednostavan i nepretenciozan dizajn.

 Ove tenisice prvi put dizajnirane su za muškarce 1949. godine i u to vrijeme prodavale su se samo u crnoj boji sa klasične tri bijele linije i gumenim đonom dizajniranim za igranje fudbala na tvrdim podlogama. 1950. godine u Brazilu je održano FIFA Svjetsko prvenstvo i Adidas im je dodijelio ime Samba kao marketinški trik da se proda više primjeraka među ljubiteljima sporta. Nažalost, nije ih tako lako nabaviti kao prije i sada se prodaju za dvostruko višu cijenu od prvobitne cijene .

I mnoge bh. cure osvojio je ovaj trend 'retro' tenisica, a svaka od njih kombinuje ih na svoj način. Dok ih Irma Kohel savršeno nadograđuje u minimalističkom stilu, Aida Čamdžić Lagumdžija pomoću kožne jakne ili trendy suknje svoje Samba tenisice podiže na viši nivo, dok Erna Saljević reinterpretira tradicionalni office izgled upravo u kombinaciji sa blejzerom i hlačama visokog struka.

 ***
Naslovna fotografija: @irmakohel

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno