TEKST: Ana Rotim
DATUM OBJAVE: 2.9.2022.
Unatoč tome što smo svakim danom sve bliže jeseni i dalje uživamo istraživati jedinstvene lokacije ali i zanimljiva gastro mjesta na obali.
Pelješac, destinacija na jugu Hrvatske koja je često bila inspiracija naših članaka upravo zbog netaknutih prirodnih ljepota ali i posebnih lokacija za našu Gourmet rubriku. Ovog puta našu pažnju ukrala je prepoznatljiva lokacija pod nazivom Saints Hills. Riječ je o vinariji smještenoj u selu Oskorušno koja svojim mediteranskim eksterijerom, ali i vrhunskom gastronomskom ponudom privlači brojne gurmane koji uživaju u degustaciji lokalnih delicija pripremljenih na moderan način.
Uz vinske ture, na kojima možete saznati sve o povijesti i tradiciji proizvodnje Saints Hills vina preporučili bismo vam ručak u slijedovima kao posebno gastronomsko iskustvo gdje uz kapljice vina možete uživati u jedinstvenim okusima Mediterana. Ako se poželite zaputiti na ovo mjesto, potrebno se unaprijed najaviti stoga sve informacije kao i rezervacije možete pronaći na njihovoj službenoj stranici klikom ovdje.

Foto: Ana Rotim

Foto: Ana Rotim
* * *
Naslovna fotografija: @tichuy
TEKST: Adelisa Mašić
Kako se Bonjour Edit polako približava kraju, rituali postaju još jednostavniji. Dan 12 ne traži recepte, kupovinu ni planiranje. Traži samo da od onoga što već imaš napraviš mali, lijep trenutak.
Danas pravimo mini snack board. Ne za goste, ne za Instagram, nego za sebe. Onaj tanjir koji ne mora biti savršen, ali izgleda kao da si mu posvetila malo pažnje.
Snack night je idealan za večeri kada nisi gladna za ‘pravu večeru’, ali želiš nešto grickati. I još bolje, kada želiš da to izgleda lijepo, a ne kao da si sve pojela direktno iz pakovanja.
Kako napraviti mini snack board?
Uzmi male tanjire ili dasku za rezanje i složi snackove koje već imaš kod kuće. Poenta nije količina, nego kombinacija.
Možeš uključiti:
• komadiće sira
• orašaste plodove ili bademe
• krekere ili tostirani hljeb
• masline ili sušeno voće
• nekoliko kockica čokolade
Nije važno šta tačno biraš. Bitno je da složiš, a ne samo izvadiš. Da razmisliš o bojama, teksturama i rasporedu, makar na dvije minute.
Zašto snack night?
Zato što način na koji jedemo često utiče na to kako se osjećamo. Mini snack board pretvara obično grickanje u mali ritual. Sporiji zalogaji. Manje nesvjesnog jedenja. Više uživanja.
Ovo nije ‘zdrava večera’ niti pravilo kako treba jesti. Ovo je samo podsjetnik da i male stvari mogu izgledati lijepo i imati svoj trenutak.
Za kraj
Ako želiš, zabilježi današnji snack night u našem free mjesečnom kalendaru. Jedna fotografija tanjira, detalja ili samo bilješka da si večeras sebi napravila mali estetski predah je sasvim dovoljna.
I za kraj, kao mali znak pažnje, na kraju Bonjour Edit serijala čeka i giveaway: Bonjour notes i limitirana Bonjour tote torba, za sve one koje su ovih 15 dana birale male rituale. Za učešće je potrebno samo da ispuniš kratki Forms koji smo podijelili u prvom tekstu serijala.
Vidimo se sutra, u novom Bonjour Edit izazovu!
Foto: @foodfotoaestetic
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!