Hair talk: Prirodni sastojak koji djeluje na rast kose postao je viralni hit - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Hair talk: Prirodni sastojak koji djeluje na rast kose postao je viralni hit

Tekst:

Ana Rotim

KOSA
5.2.2023.

Sjajna i svilenkasta tekstura kose želja je brojnih dama koja se može itekako ostvariti ako u svoju svakodnevnu rutinu uvrstimo određene proizvode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kao jedan od načina njege kose izdvajaju se maske od prirodnih sastojaka koje imaju brojne benefite te pospješuju rast kose. Tako se ovih dana na radaru brojnih beauty entuzijastica našla biljka ružmarina, koju mnogi beauty stručnjaci ističu kao jednu od najučinkovitijih za njegu i zdrav izgled kose. Naime, ulje ružmarina utječe na cirkulaciju stoga je vrlo čest izbor za liječenje naglog opadanja te poticanje bržeg rasta kose.

Koji su benefiti ružmarina u njezi kose?

Ružmarin se koristi još od davnina u njezi kose ne samo zbog poticanja rasta kose, nego i kod očuvanja zdravog i svilenkastog izgleda. Naime, bez obzira je li riječ o vodi ili ulju ružmarina ova biljka pomaže u spriječavaju prijevremenog nastanka sijedih dlaka. Isto tako ružmarin je efikasan kod uklanjanja nečistoća odnosno bakterija s površine vlasišta.


 Kako koristiti ružmarin u svojoj beauty rutini?


Zbog snažnog djelovanja ulje ružmarina potrebno je razrijediti s drugim prirodnim uljima gdje mnogi savjetuju korištenje bademovog ili agranovog ulja. No, ako želite nešto jednostavniju primjenu u svoju beauty rutinu uvrstite DIY masku koju ćete moći danima koristiti. Važno je napomenuti da ulje ružmarina ili pak voda nije za svakodnevnu uporabu te stručnjaci savjetuju da biste masku od ružmarina mogli koristiti dva do tri puta tjedno.

Ako ste posljednjih dana zavirili na društvene mreže sigurno se primjetili tutoriale djevojaka za njegu kose s biljkom ružmarina. Riječ je o homemade maski koju možete koristiti više puta tjedno, a koja daje učinkovite rezultate. Kao i kod brojnih beauty tretmana, pa tako i kada je riječ o ovoj DIY maski potrebno je određeno vrijeme kako biste mogli uočiti rezultate.
 

 

@lillyvanbrooklyn Rosemary is no 🧢 #hairtok2022♬ sonido original - Song LyricsJeste li već probali ovu homemade masku? 

* * *
Naslovna fotografija: @lauraspiessmacher

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno