TEKST: Ilda Lihić-Isović

DATUM OBJAVE: 2.4.2021.

Prvi proljetni dani označili su novu sezone u svakoj garderobi, a romantični i prvi prozračni modeli unijeli su svježinu i razigrani dašak.

Kao jedan od imperativa sezone nametnuli su se rupičasti artikli koje smo rado nosile u djetinjstvu. Naime, ovaj mini trend sa vintage notom daje romantičan prizvuk našim ležernim izdanjima, a elegantan i sofisticiran su odabir za formalnije prilike.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria (@vickyllop)




I dok će bluze biti omiljeni izbor kako za sofisticiraniji look sa modelima poslovnih hlača i elegantnim odijelom, za ležerne outfit birat ćemo topiće sa omiljenim parom traperica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L o u i s e ? (@louise_vgrx)



Također, haljine, kao i set top-suknja će plijeniti pažnju upravo zbog zanimljivih detalja sa rupicama gdje će vam trebati samo nekoliko ključnih modnih dodataka i cijela modna jednadžba će izgledati odlično.

 



Najčešće dolaze u bijelim tonovima, a na policama high street dućana pronašli smo nekoliko sjajnih modela i u drugim bojama. Favorite izdvajamo u nastavku.

 

Evo gdje pronaći rupičaste artikle u BiH


ZARA 59,95 KM

ZARA 49,95 KM

ZARA 49,95 KM

ZARA 59,95 KM

ZARA 89,95 KM

Stradivarius 69,95 KM

Stradivarius 45,95 KM

Stradivarius 35,95 KM

Stradivarius 45,95 KM

Stradivarius 32,95 KM



***
Naslovna fotografija: @vickyllop


Bonjour

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.

Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.

 



Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna. 

Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.

 

 

Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom


bonjour_ba_lactalis_012
 

Sastojci (za 2 osobe):  
 

  • 150 g paste (penne, fusilli, farfalle...)
  • 1 pakovanje Somborske fete (275g)
  • 250–300 g cherry paradajza
  • 3-4 čehna bijelog luka
  • Maslinovo ulje
  • Sušeni origano ili italijanski začini
  • Svježi bosiljak, menta, rukola (po želji)
     

bonjour_ba_lactalis_01

bonjour_ba_lactalis_02
 

Priprema:    

Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.


bonjour_ba_lactalis_03

bonjour_ba_lactalis_04


U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju.  Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.


bonjour_ba_lactalis_06

bonjour_ba_lactalis_08
 

Foto: Lactalis PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!