TEKST: Ilda Lihić-Isović

DATUM OBJAVE: 13.10.2021.

Kinder krem kojem, kako kako sama Jelena kaže, nećete moći odoljeti, instant nas je osvojio fotografijama, a činjenica da ovu homemade varijantu možete jednostavno napraviti kod kuće dodatna je motivacija.

Možete ga koristiti u tortama, za palačinke, kao preliv, ali i na kašiku. Ovaj Kinder namaz je dokaz da su ponekad najukusnije stvari, najjednostavnije za napraviti.

Recept za Kinder namaz pronađite u nastavku, a svakako savjetujemo da zavirite na Jelenin instagram profil i potražite ideju za još neku ukusnu gourmet opciju.

Sastojci (za 550 g krema):

  • 200 g pečenog lješnjaka (ljepša je i tekstura i boja ako mu skinete opnu)
  • 200 g kvalitetne bijele čokolade
  • 100 g kinder čokoladica
  • 3 male kašike kokosovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

U jačem blenderu krenite da meljete pečeni lješnjak sa prekidima, dok ne počne da pušta svoje ulje, a onda dodajte 3 male kašike kokosovog ulja, promiješajte, pa sipajte otopljene i potpuno prohlađene čokolade. Možete ih topiti na pari ili u mikrovalnoj, lagano, uz prekide i miješanje. Dodajte prhosvat soli i sjedinite blendajući. Sipajte u staklenu teglu i držite u frižideru.

Savjet plus: Poslije nekog vremena bit će idealan za mazanje, ali kada duže stoji poprilično se stegne, pa ga po potrebi uvijek malo otopite u mikrovalnoj ili spuštanjem teglice u vrelu vodu.

Foto: @jelenadoskovic

Ne sumnjamo da će ova slastica nestati u trenu te da ćete već sutra poželjeti napraviti još jednu teglicu.

***

Naslovna fotografija: @jelenadoskovic
Tekst: Ilda Lihić-Isović


Bonjour

Novi Sweets&Co: Sarajevski café koji nakon duže pauze jedva čekate posjetiti?

TEKST: Ada Ćeremida

Novi Sweets&Co: Sarajevski café koji nakon duže pauze jedva čekate posjetiti? Novi Sweets&Co: Sarajevski café koji nakon duže pauze jedva čekate posjetiti?

Cvjetna fasada, pastelni tonovi i prepoznatljiv miris kafe.

Sweets&Co, omiljeno mjesto za pauze koje se pamte, dočekuje posjetitelje u osvježenom ambijentu. S novim vizualnim identitetom koji spaja ženstvenu eleganciju i sofisticirani retro duh, ovaj slatki kutak na adresi Mehmeda Alagića 16 oduševljava na prvi pogled.

 



Estetika koja odiše luksuzom  

Prostor odiše toplinom kroz bogatstvo cvjetnih detalja, te pažljivo biran dizajn od šoljica za kafu do pakovanja kolača i pregača. Novi logotip i grafički elementi donose modernu prepoznatljivost, dok ponuda ostaje vjerna filozofiji mjesta: sreća u malim stvarima i toplim trenucima.


bonjour_ba_S_C_01

bonjour_ba_S_C_06


Vizualni identitet lokala doživio je značajan zaokret. Novi logo, monogram i kompletna prezentacija proizvoda reflektiraju elegantniji pravac. Iza novog uređenja stoji Naida Đekić, vizažerica, ali i poznata po svom prepoznatljivom senzibilitetu za prostor i detalj.


bonjour_ba_S_C_05

bonjour_ba_S_C_04


Nova energija i pića koja osvježavaju  

Sa novim ruhom osmišljen je i novi fokus na pića s posebno osmišljenom ponudom koktela, limunada s okusima i ledenih čajeva brenda Fabbri, poznatog italijanskog imena koje dodaje notu autentičnosti svakom gutljaju.

U šolju uskoro stiže i Manuel kafa – prava italijanska ljepotica s mirisom koji grije, ukusom koji budi osmijeh i teksturom koja ostaje zapamćena. “Sretni smo što ćemo ove male rituale sreće dijeliti s vama – jer vi ste srce naše priče”, poručuju iz Sweets&Co.


bonjour_ba_S_C_09

bonjour_ba_S_C_010


Ponuda koja mami na prvu zalogaj  

U centru pažnje nove ponude je premium topli kroasan punjen nasjeckanim sladoledom, kombinacija koja zvuči neodoljivo, a i jeste. Kultni San Sebastijan cheesecake i razne torte ostaju dio stalne postave, dok su wafli i mini palačinci tu da zadovolje sve ljubitelje comfort deserta.


bonjour_ba_S_C_013

bonjour_ba_S_C_08


Ako ste zaljubljeni u ambijente koji mame na fotografiju, ručak u dvoje ili jutarnju kafu uz najnježnije nijanse dana – ovo je adresa koju ne smijete zaobići.


bonjour_ba_S_C_012


 

Foto: Naida Đekić


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!