Ovaj ukusni i kremasti Kinder namaz možete spremiti za nekoliko minuta. Jelena nam otkriva i kako. - Bonjour.ba - bh.lif...

Ovaj ukusni i kremasti Kinder namaz možete spremiti za nekoliko minuta. Jelena nam otkriva i kako.

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

GOURMET
14.10.2021.

Kinder krem kojem, kako kako sama Jelena kaže, nećete moći odoljeti, instant nas je osvojio fotografijama, a činjenica da ovu homemade varijantu možete jednostavno napraviti kod kuće dodatna je motivacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete ga koristiti u tortama, za palačinke, kao preliv, ali i na kašiku. Ovaj Kinder namaz je dokaz da su ponekad najukusnije stvari, najjednostavnije za napraviti.

Recept za Kinder namaz pronađite u nastavku, a svakako savjetujemo da zavirite na Jelenin instagram profil i potražite ideju za još neku ukusnu gourmet opciju.

Sastojci (za 550 g krema):

  • 200 g pečenog lješnjaka (ljepša je i tekstura i boja ako mu skinete opnu)
  • 200 g kvalitetne bijele čokolade
  • 100 g kinder čokoladica
  • 3 male kašike kokosovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

U jačem blenderu krenite da meljete pečeni lješnjak sa prekidima, dok ne počne da pušta svoje ulje, a onda dodajte 3 male kašike kokosovog ulja, promiješajte, pa sipajte otopljene i potpuno prohlađene čokolade. Možete ih topiti na pari ili u mikrovalnoj, lagano, uz prekide i miješanje. Dodajte prhosvat soli i sjedinite blendajući. Sipajte u staklenu teglu i držite u frižideru.

Savjet plus: Poslije nekog vremena bit će idealan za mazanje, ali kada duže stoji poprilično se stegne, pa ga po potrebi uvijek malo otopite u mikrovalnoj ili spuštanjem teglice u vrelu vodu.

Foto: @jelenadoskovic

Ne sumnjamo da će ova slastica nestati u trenu te da ćete već sutra poželjeti napraviti još jednu teglicu.

***

Naslovna fotografija: @jelenadoskovic
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno