TEKST: Emina Smaka

DATUM OBJAVE: 4.5.2022.

Raffaello kuglice su jedan od onih deserta koje često kupimo za poklon dragim ljudima, ali i kada sebe želimo obradovati bogatim okusom slastice.


Zbog toga nas je obradovao ovaj nešto drugačiji recept za Raffaello kuglice koji smo pronašli na jednom od omiljenih gourmet profila na Instagramu - @hoceskomad. Radi se o kuglicama punjenim pudingom od vanilije, za koji znamo da će se savršeno stopiti s okusom kokosa, te punjenjem od badema ili lješnjaka. Ukusne, slatke i divnog izgleda savršen su zalogaj za zadovoljavanje dnevne potrebe za slatkim. Lako se prave, te ih možete držati u frižideru neko vrijeme. U nastavku donosimo recept od tima @hoceskomad

 


Sastojci:

•1/2 l mlijeka
•2 pudinga od vanilije
•7 žlica šećera
•300g kokosa
•250g maslaca/margarina
•250g šećera u prahu
•cijeli lješnjaci ili bademi




Priprema:

Skuhati pudinge u 1/2 l mlijeka sa šećerom. Dodati kokos, dobro promiješati i malo rashladiti.
Nakon toga dodati dobro izrađen maslac/margarin sa šećerom u prahu. Sve dobro rashladiti da se smjesa stisne, pa raditi kuglice. U svaku staviti po jedan lješnjak ili badem pa ih uvaljati u šećer ili u kokos.

* * * 
Fotografije: @hoceskomad

 


Bonjour

Brzi, lagani i savršeni za ljetne dane – video recepti za doručak koji volimo

TEKST: Adelisa Mašić

Brzi, lagani i savršeni za ljetne dane – video recepti za doručak koji volimo Brzi, lagani i savršeni za ljetne dane – video recepti za doručak koji volimo

Kad temperature porastu, jutarnji obroci koji su lagani, svježi i brzo gotovi postaju naš prvi izbor.

Upravo zato donosimo tri ideje za tost koje izgledaju podjednako lijepo koliko su i ukusne – idealne za ljetni doručak ili kasni brunch.

 



Prva ideja je french toast sa svježim jagodama. Mekan hljeb umočen u smjesu s jajima i lagano zapečen, uz dodatak kremastog namaza i svježeg voća – jednostavan, ali efektan početak dana.

 



Druga varijanta je bruschetta s avokadom i sirom. Baget, zreli avokado i otopljeni sir čine ukusnu kombinaciju, a možeš dodati i nekoliko kapi limuna za dodatnu svježinu.

 



Treća opcija je banana tost – klasik koji se lako prilagođava. Uz kikiriki puter, banane i dodatke poput bobičastog voća, cimeta ili kašike jogurta, postaje doručak kojem se rado vraćamo.

 

 
 

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba 

Naslovna fotografija:  @anna_dorzh 
 

 


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!